Mistä on kyse?
CodeMatch Academy on Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja Buutti Oy:n yksilöllinen ohjelmointivalmennus. Saat kuusi kuukautta juuri sinulle räätälöityä kokopäiväistä ohjelmointivalmennusta ja toiset kuusi kuukautta palkallista työkokemusta.
Buutti sitoutuu rekrytoimaan valmennusjakson hyväksytysti läpäisseet joko itselleen tai asiakkailleen. Aiemman CodeMatch Academyn osallistujista 100% onkin saanut koulutuksen kautta töitä ohjelmoijana.
Miksi juuri CodeMatch Academy?
Ohjelmistokehitys on tärkeä osa Buutin liiketoimintaa, ja siitä saamallamme kokemuksella voimme tehdä koulutuksistamme aidosti työelämälähtöisiä. CodeMatch Academy onkin suunniteltu alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita.
CodeMatch Academyssa saat työkokemusta oikeista junior-tason ohjelmistokehittäjän työtehtävistä. Buutti sitoutuu työllistämään kaikki kurssin läpäisseet joko itselleen tai asiakkailleen.
Työpaikkoja sinulle etsii Customer Success Manager Lassi Kaisto. Myynnin ja rekrytointipalvelujen ammattilaisena hänellä on tarvittavat taidot sekä verkostot mielenkiintoisten ja kehittävien projektien löytämiseen. Buutin koulutuksia onkin kehuttu harjoittelu- ja työpaikoista, joissa pääsee oikeasti soveltamaan koulutuksessa opittuja asioita.
Valmennuksen sisältö
Jokaiselle mukaan valitulle laaditaan kuuden kuukauden mittainen henkilökohtainen osaamisen kehityssuunnitelma (HOKS). Ensimmäiset 1,5 kuukautta opiskellaan itsenäisesti, jonka jälkeen alkaa ohjelmistokehityksen työelämää vastaavan ryhmätyöprojektin työstäminen. Ryhmissä luodaan referenssiprojekti, joka on avuksi työpaikan etsimisessä.
Kuuden kuukauden ohjelmointivalmennukseen jälkeen on aika siirtyä töihin. Kun olet läpäissyt valmennusjakson hyväksytysti, sinut palkataan 100% varmuudella joko Buutille tai asiakkaillemme. Pääset siis myös kartuttamaan aitoa työkokemusta junior-ohjelmistokehittäjänä, ja arvosi työmarkkinoilla nousee huomattavasti.
Työjaksolta maksetaan palkkaa, joka on keskimäärin 2500€/kk.
Miten valmennusjakso hyväksytään?
Osallistujan suoritus hyväksytään, kun hän osoittaa olevansa motivoitunut oppimaan ja kehittymään ohjelmistokehittäjänä. Hän osallistuu koulutukseen aktiivisesti ja suorittaa koulutuksen aikana annetut tehtävät. Kuuden kuukauden intensiivisen valmennuksen jälkeen koulutettava osoittaa, että hänellä on junior-tason ohjelmistokehittäjältä vaadittavat taidot.
Mitä sinulle jää käteen?
- Valmennuksen aikana toteutettu ohjelmistoprojekti on hyvä referenssi työnhaussa.
- Opit ohjelmistokehittäjän työssä tärkeitä taitoja, kuten:
- Monipuoliset projektityöskentelytaidot
- Scrum-tiimityöskentely
- Projektinhallintatyökalut kuten Trello
- Git (versionhallinta) ja sen käyttö laajoissa yhteistyöprojekteissa
- GitLab CI/CD
- Perusteellinen tietotaito HOKSin teknologioista
- Ainakin kuusi kuukautta työkokemusta junior-ohjelmistokehittäjänä
Esimerkkityönimikkeitä valmennuksen jälkeen
JavaScript-kehittäjä, web-kehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä, Back End -kehittäjä, sulautettujen järjestelmien kehittäjä, C++-kehittäjä, C#-kehittäjä, DevOps-osaaja.
Missä valmennus pidetään?
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Oulussa. Paikkana toimii Buutti Oy:n toimisto osoitteessa Teknologiantie 2. Osallistujat saavat sieltä oman pöydän, ja pääsevät alusta alkaen mukaan Buutin työyhteisöön.
Uutta: Valmennukseen voi osalllistua nyt myös 100% etänä tai osittain etänä.
Keitä kouluttajat ovat?
Buutin kouluttajat ovat aina myös itse ohjelmistokehittäjiä. He eivät siis vain luule tietävänsä, mitä devaajan työssä tapahtuu, vaan voivat kertoa omista kokemuksistaan.
Sopiiko CodeMatch Academy sinulle?
Valmennus sopii sinulle, jos haluat työllistyä ohjelmistokehittäjäksi. Jos olet jo tietotekniikan osaaja, voit päivittää osaamistasi. Jos taas olet alanvaihtaja, saat hyvät valmiudet IT-alalle siirtymiseen. Valmennukseen valinnoissa painotetaan kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta.
Kokemuksen piiriin lasketaan kaikenlainen ohjelmointiin liittyvä toiminta, joten muista mainita niistä hakemuksessasi. Tässä esimerkkejä:
- Työkokemus ICT-alalta ja ohjelmoinnista, kuten kokopäivätyöt, harjoittelut, työssäoppimiset, oppisopimuskoulutukset ja yrittäjyys.
- Koulutustaustan piiriin lasketaan opinnot ammattiopistossa, ammattikorkeakoulussa (esim. IT-tradenomi) ja yliopistossa (esim. tietotekniikan diplomi-insinööri). Kerro myös avoimen yliopiston opinnoista, työvoimakoulutuksista tai muista kursseista.
- Harrastuneisuudella tarkoitetaan todennettavaa kiinnostusta ohjelmointia kohtaan. Tätä voivat olla projektit GitHubissa, itse tehdyt pelit ja sovellukset tai osallistuminen kerhoihin, kilpailuihin ja workshoppeihin.
Hakukelpoisuus:
- CodeMatch Academyyn päästäksesi sinun tulee olla TE-toimiston asiakas.
- Sinulla tulee olla aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista opintojen, töiden tai harrastuneisuuden kautta.
-
Sinun tulee osata sujuvasti joko suomea tai englantia.
- Koulutus on suunnattu ensisijaisesti alle 30-vuotiaille, mutta muunkin ikäiset voivat hakea ja tulla valituksi.
- Koulutus on suunnattu pääasiassa Pohjois-Pohjanmaan asukkaille, mutta muualtakin päin Suomea voi hakea ja tulla valituksi.
Buutti Oy
Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta 90 osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet tuhansia nuoria, opiskelijoita ja työttömiä kehittämään ohjelmointitaitojaan.
Kokemuksia
Asko työllistyi CodeMatch Academysta finanssialalle.
Askon tarinaCarita osallistui ensimmäiseen CodeMatch Academyyn.
Caritan tarina