CodeMatch Academy

Mistä on kyse?

CodeMatch Academy on Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja Buutti Oy:n yksilöllinen ohjelmointivalmennus. Saat kuusi kuukautta juuri sinulle räätälöityä kokopäiväistä ohjelmointivalmennusta ja toiset kuusi kuukautta palkallista työkokemusta.

CodeMatch Academy on ohjelmointivalmennus 100% työllistymistakuulla. Buutti sitoutuu rekrytoimaan valmennusjakson hyväksytysti läpäisseet joko itselleen tai asiakkailleen. Aiempien CodeMatch Academy -koulutusten osallistujista jokainen onkin saanut koulutuksen kautta töitä ohjelmoijana.

CodeMatch Academy järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Aiempien vuosien osallistujat ovat olleet koulutuksiin erittäin tyytyväisiä, ja antaneet CodeMatch Academylle todella positiivista palautetta:

 • Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani: 5/5
 • Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä: 4,9/5
 • Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,9/5

Miksi juuri CodeMatch Academy?

Ohjelmistokehitys on tärkeä osa Buutin liiketoimintaa, ja siitä saamallamme kokemuksella voimme tehdä koulutuksistamme aidosti työelämälähtöisiä. CodeMatch Academy on suunniteltu alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita. Tässä valmennuksessa saat työkokemusta oikeista junior-tason ohjelmistokehittäjän työtehtävistä. 

CodeMatch Academyssä saat runsaasti henkilökohtaista ohjausta ja paljon työelämässä arvostettuja taitoja. Kouluttajan ja tutorin tuki on aina tarvittaessa saatavilla, millä varmistamme sen, että kaikki saavuttavat koulutukselle asettamansa tavoitteet.

Ohjelmointivalmennuksen jälkeen on aika siirtyä työskentelyjaksolle. Työpaikkoja sinulle etsivät myyntipäällikkömme Lassi ja Juhani. Myynnin ja rekrytointipalvelujen ammattilaisina heiltä löytyy tarvittavat taidot sekä verkostot mielenkiintoisten ja kehittävien projektien löytämiseen. Buutin koulutuksia onkin kehuttu harjoittelu- ja työpaikoista, joissa pääsee oikeasti soveltamaan koulutuksessa opittuja asioita.

Valmennuksen sisältö

Jokaiselle mukaan valitulle laaditaan kuuden kuukauden mittainen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). HOKSin sisältö rakennetaan opiskelijan aiemman osaamisen ja toiveiden sekä yritysten osaamistarpeiden pohjalta, joten sisältö vaihtelee opiskelijakohtaisesti. Opiskeltavia teknologioita voivat olla esimerkiksi JavaScript, TypeScript, C#, ASP.NET, Express, PostgreSQL, MongoDB, Azure tai Docker. Ensimmäiset 1,5 kuukautta opiskellaan itsenäisesti, jonka jälkeen alkaa ohjelmistokehittäjän työelämää vastaavan ryhmätyöprojektin työstäminen. Ryhmissä luodaan referenssiprojekti, josta on projektityöskentelykokemuksen lisäksi hyötyä myös tulevaisuudessa työmarkkinoilla. 

Kuuden kuukauden ohjelmointivalmennukseen jälkeen on aika siirtyä töihin. Kun olet läpäissyt valmennusjakson hyväksytysti, sinut palkataan joko Buutille tai asiakkaillemme. Pääset siis myös kartuttamaan aitoa työkokemusta junior-ohjelmistokehittäjänä, ja arvosi työmarkkinoilla nousee huomattavasti.

Työjaksolta maksetaan palkkaa, joka on keskimäärin 2500-3000€/kk.

Miten valmennusjakso hyväksytään?

Osallistujan suoritus hyväksytään, kun hän osoittaa olevansa motivoitunut oppimaan ja kehittymään ohjelmistokehittäjänä. Hän osallistuu koulutukseen aktiivisesti ja suorittaa koulutuksen aikana annetut tehtävät. Kuuden kuukauden intensiivisen valmennuksen jälkeen koulutettava osoittaa teknisessä haastattelussa, että hänellä on junior-tason ohjelmistokehittäjältä vaadittavat taidot.

Mitä sinulle jää käteen?

Opit ohjelmistokehittäjän työssä tärkeitä taitoja, kuten:

 • Monipuoliset projektityöskentelytaidot
 • Scrum-tiimityöskentely
 • Projektinhallintatyökalut kuten Trello
 • Git (versionhallinta) ja sen käyttö laajoissa yhteistyöprojekteissa
 • GitLab CI/CD
 • Yleisimmät web-teknologiat
 • Perusteellinen tietotaito HOKSin teknologioista

Lisäksi saat:

 • Uusia kontakteja ja käytännön kokemusta ohjelmistoyrityksen arjesta
 • Ainakin kuusi kuukautta työkokemusta junior-ohjelmistokehittäjänä
 • Ohjelmistoprojektista hyvän referenssin työmarkkinoita varten

Mitä valmennuksen jälkeen?

Buutti sitoutuu rekrytoimaan valmennusjakson hyväksytysti läpäisseet kehittäjät 6kk mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen. Työsuhteen aikana kehittäjä työskentelee asiakasprojektissa tai Buutin sisäisessä projektissa. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi JavaScript-kehittäjä, web-kehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä, Back End -kehittäjä, C#-kehittäjä, DevOps-osaaja.

Missä valmennus pidetään?

CodeMatch Academy toteutetaan lähiopetuksena Oulussa. Paikkana toimii Buutti Oy:n toimisto osoitteessa Teknologiantie 2. Osallistujat saavat sieltä oman työpisteen, ja pääsevät alusta alkaen mukaan Buutin työyhteisöön. Voit osallistua valmennukseen myös etänä mistä päin Suomea tahansa.

Keitä kouluttajat ovat?

Buutin kouluttajat ovat aina myös itse ohjelmistokehittäjiä. He eivät siis vain luule tietävänsä, mitä devaajan työssä tapahtuu, vaan voivat kertoa omista kokemuksistaan.

Sopiiko CodeMatch Academy sinulle?

Valmennus sopii sinulle, jos haluat työllistyä ohjelmistokehittäjäksi. Jos olet jo tietotekniikan osaaja, voit päivittää osaamistasi. Jos taas olet alanvaihtaja, saat hyvät valmiudet IT-alalle siirtymiseen. Valmennukseen valinnoissa painotetaan kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta.

Kokemuksen piiriin lasketaan kaikenlainen ohjelmointiin liittyvä toiminta, joten muista mainita niistä hakemuksessasi. Tässä esimerkkejä:

 • Työkokemus ICT-alalta ja ohjelmoinnista, kuten kokopäivätyöt, harjoittelut, työssäoppimiset, oppisopimuskoulutukset ja yrittäjyys.
 • Koulutustaustan piiriin lasketaan opinnot ammattiopistossa, ammattikorkeakoulussa (esim. IT-tradenomi) ja yliopistossa (esim. tietotekniikan diplomi-insinööri). Kerro myös avoimen yliopiston opinnoista, työvoimakoulutuksista tai muista kursseista.
 • Harrastuneisuudella tarkoitetaan todennettavaa kiinnostusta ohjelmointia kohtaan. Tätä voivat olla projektit GitHubissa, itse tehdyt pelit ja sovellukset tai osallistuminen kerhoihin, kilpailuihin ja workshoppeihin.

Hakukelpoisuus:

 • CodeMatch Academyyn päästäksesi sinun tulee olla TE-toimiston asiakas.
 • Sinulla tulee olla aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista opintojen, töiden tai harrastuneisuuden kautta.
 • Hakijoilta odotetaan sujuvaa suomen kielen taitoa.
 • Koulutus on suunnattu pääasiassa Pohjois-Pohjanmaan asukkaille, mutta muualtakin päin Suomea voi hakea ja tulla valituksi.

Infotilaisuus

CodeMatch Academystä järjestetään TE-livelähetys 10.8. klo 11:00 osoitteessa https://te-live.fi/lahetykset/Uiy2KCFED

Koulutuksesta järjestetään myös Buutin oma infotilaisuus 15.8. klo 14:00 – 15:00. Liittymään pääset tästä linkistä: https://meet.google.com/hgg-qijt-yfm.

Kokemuksia

Asko työllistyi CodeMatch Academysta finanssialalle.

Askon tarina

Carita osallistui ensimmäiseen CodeMatch Academyyn.

Caritan tarina

Lisätietoa

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@buutti.com

Aino Maaninka

Rekrytointiasiantuntija

045 783 741 44

Julia Räsänen

Rekrytointiasiantuntija

045 783 621 11

Tiivistelmä

 • 12 kuukautta kestävä ohjelmoinnin valmennusohjelma, jossa saat yksilöllistä opetusta ja erittäin hyvän mahdollisuuden työllistyä.
 • Hae viimeistään 27.8.2023
 • Koulutuksen ajankohta 18.9.2023 – 14.3.2024 
 • Lomajakso 21. – 29.12.2023
 • Mukaan valitaan 10 sopivinta hakijaa

Koulutukseen hakeminen

Haku tähän koulutukseen on päättynyt. Tämänhetkisen koulutustarjonnan pääset tarkastamaan täältä.

Buutti Oy

Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta yli sadan osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet tuhansia nuoria, opiskelijoita ja työttömiä kehittämään ohjelmointitaitojaan.