Buutti Trainee Academy

Mistä on kyse?

Trainee Academy -ohjelmointikoulutuksessa valmennetaan Pohjois-Karjalan yrityksille osaavia ohjelmistoasiantuntijoita. Saatte itse valita tekijän lahjakkaiden hakijoiden joukosta, joten yhteensopivuus on taattu.

Buutin Trainee Academyssä osallistujat saavat 60 päivää juuri heille räätälöityä ohjelmointivalmennusta. Trainee Academyssä koulutettavat oppivat perusteet web-sovellusten kehityksestä, ohjelmointikielistä, sovelluskehyksistä sekä kehityksessä yleisesti käytettävistä työkaluista ja käytännöistä. Koulutuksen jälkeen osallistujat ovat valmiita työskentelemään ohjelmistokehitystiiminne jäseninä.

Tietopuolisen koulutuksen jälkeen Trainee Academyyn sisältyy 60 päivän työssäoppimisjakso, jonka jälkeen tehdään päätös rekrytoinnista. Edellisen Trainee Academy -koulutuksemme harjoittelijoista 80% rekrytoitiin työssäoppimisjakson päätteeksi.

Uuden työntekijän hankkiminen Buutin koulutuksen kautta on matalan riskin rekrytointi. Työssäoppimisjakson aikana saatte mahdollisuuden tutustua kehittäjään ennen lopullista rekrytointipäätöstä, ja Buutti auttaa mahdollisissa jatkokoulutustarpeissa. Trainee Academy on työvoimakoulutusta, jonka rahoittavat yhdessä työnantajat ja ELY-keskus. ELY:n rahoitusosuuden jälkeen koulutuksen hinnaksi jää yrityksille 2600€, sisältäen koulutuksen hinnan ja palkkakulut.

Tiivistelmä:

 • 120 päivää kestävä valmennusohjelma, jossa koulutettavat saavat valmiudet trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjän työhön
 • Tietopuolinen valmennus: 27.2. – 24.5.2023
 • Harjoittelijavalinnat viimeistään 19.5.2023
 • Työssäoppimisjakso: 26.5. – 24.8.2023 (pl. lomajakso 3.-7.7.)

Miksi valita juuri Buutin koulutus?

Ohjelmistokehitys on yksi Buutin keskeisimmistä liiketoiminta-alueista, ja kouluttajamme ovat itsekin kokeneita ohjelmistokehittäjiä. Vankan kokemuksemme ansiosta voimme tehdä koulutuksistamme mahdollisimman työelämälähtöisiä ja ne suunnitellaankin alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita. Meillä on myös kyky tunnistaa hakijoiden osaaminen ja kiinnostuksen kohteet sekä yritysten tarpeet, ja osaamme yhdistää oikean kehittäjän oikeaan yritykseen.

Buutin aiemman Trainee Academy -koulutuksen osallistujat antoivat koulutukselle ja kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat:

 • Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani 4,7/5
 • Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä 4,7/5
 • Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia 4,5/5

Koulutettavien lisäksi myös yrityksiltä saamamme palaute on aiemmista koulutuksistamme ollut todella positiivista:

”Olimme oikein tyytyväisiä. Todella onnistunut rekrytointi.” – Esko Viranko, Senior Integration Specialist, Smartium Oy

”Suoraviivaista ja selkeäätoimintaa” – Jukka Kuisma, Business Area Manager, Visma Enterprise Oy

Koulutuksen sisältö

Jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan koko koulutuksen kattava henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Kehittämissuunnitelmat rakennetaan Trainee Academyyn sitoutuneiden yritysten tarpeiden ja osallistujien aiemman osaamisen pohjalta. Osallistujat opiskelevat ensimmäiset 50 päivää HOKS:n mukaisesti, jonka jälkeen he siirtyvät omien kehittämissuunnitelmiinsa sekä ohjelmistokehittäjän työelämään pohjautuvien ryhmätyöprojektien pariin. 

Koulutettavat saavat Trainee Academyssä haltuunsa myös laajan valikoiman tärkeitä ohjelmistokehittäjän työelämätaitoja, kuten ketterät menetelmät, projektityöskentelyn periaatteet, Git-versionhallinnan, GitLabin ja CI/CD-putket. Nämä opittuaan koulutettavat ovat valmiita liittymään mihin tahansa ammattitaitoiseen kehitystiimiin.

Henkilökohtaisen osaamisen kehityssuunnitelman sisältö koostetaan valitsemalla näistä osa-alueista:

Ohjelmointi- ja ohjelmistokehitystaidot:

 • Front End- ja Back End -ohjelmointi
 • Java, JavaScript, C#, Python
 • React, Express.js, ASP.net
 • SQL tai NoSQL tietokannat (PostgreSQL, MongoDB)

Löytääkö Buutin koulutuksista osaajia?

Lue, millaisia kokemuksia muilla on ollut yhteistyöstä Buutin kanssa:

Kokemuksia

Yhteistyössä:

Ota yhteyttä

Tomi Suomela
tomi.suomela(at)buutti.com
+358 45 783 66983

Pauliina Sievänen pauliina.sievanen(at)buutti.com +358 45 783 66934

Buutti Oy

Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta yli sadan osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet tuhanisa nuoria, opiskelijoita ja työttömiä työnhakijoita kehittämään ohjelmointitaitojaan.