Buutti Trainee Academy

Mistä on kyse?

Trainee Academy -ohjelmointikoulutuksessa valmennetaan Pirkanmaan yrityksille osaavia ohjelmistoasiantuntijoita. Saatte itse valita tekijän lahjakkaiden hakijoiden joukosta, joten yhteensopivuus on taattu.

Buutin Trainee Academyssä osallistujat saavat 100 päivää juuri heille räätälöityä ohjelmointivalmennusta. Trainee Academyssä koulutettavat oppivat perusteet web-sovellusten kehityksestä, ohjelmointikielistä sekä kehityksessä yleisesti käytettävistä työkaluista ja käytännöistä. Koulutuksen jälkeen osallistujat ovat valmiita työskentelemään osana ohjelmistokehitystiimiä.

Tietopuoleisen koulutuksen jälkeen Trainee Academyyn sisältyy 75 päivän työssäoppimisjakso, jonka jälkeen tehdään lopullinen päätös rekrytoinnista.

Trainee Academy on työvoimakoulutusta, jonka rahoittavat yhteistyössä ELY-keskus ja työnantajat. ELY-keskus rahoittaa suurimman osan valmennuksen kuluista, jonka jälkeen hinnaksi jää 2500€ (sisältää koulutuksen ja palkkakulut).

Tiivistelmä:

 • 180 päivää kestävä rekrytointiin tähtäävä valmennusohjelma, jossa koulutettavat saavat valmiudet trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjän työhön
 • Opiskelijavalinnat 25.10.2022 – 28.2.2023.2022
 • Tietopuolinen valmennus 5.10.2022 – 9.3.2023
 • Työssäoppimisjakso 10.3. – 29.6.2023

Miksi valita juuri Buutin koulutus?

Ohjelmistokehitys on yksi Buutin keskeisimmistä liiketoiminta-alueista, ja kouluttajamme ovat itsekin kokeneita ohjelmistokehittäjiä. Vankan kokemuksemme ansiosta voimme tehdä koulutuksistamme mahdollisimman työelämälähtöisiä ja ne suunnitellaankin alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita. Meillä on myös kyky tunnistaa hakijoiden osaaminen ja kiinnostuksen kohteet sekä yritysten tarpeet, ja osaamme yhdistää oikean kehittäjän oikeaan yritykseen.

Buutin aiemman Trainee Academy -koulutuksen osallistujat antoivat koulutukselle ja kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat: 

 • Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani 4,7/5
 • Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä 4,7/5
 • Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia 4,5/5

Koulutettavien lisäksi myös yrityksiltä saamamme palaute on aiemmista koulutuksistamme ollut todella positiivista:

”Olimme oikein tyytyväisiä. Todella onnistunut rekrytointi.” – Esko Viranko, Senior Integration Specialist, Smartium Oy

”Suoraviivaista ja selkeäätoimintaa” – Jukka Kuisma, Business Area Manager, Visma Enterprise Oy

Uuden työntekijän hankkiminen Buutin koulutuksen kautta on matalan riskin rekrytointi. Työssäoppimisjakson aikana saatte mahdollisuuden tutustua kehittäjään ennen lopullista rekrytointipäätöstä, ja Buutti auttaa mahdollisissa jatkokoulutustarpeissa. Trainee Academy on työvoimakoulutusta, jonka rahoittavat yhdessä työnantajat ja ELY-keskus. ELY:n rahoitusosuuden jälkeen koulutuksen hinnaksi jää yrityksille 2500€, sisältäen koulutuksen hinnan ja palkkakulut. 

Koulutuksen sisältö

Jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan koko koulutuksen kattava henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Kehittämissuunnitelmat rakennetaan Trainee Academyyn sitoutuneiden yritysten tarpeiden ja osallistujien aiemman osaamisen pohjalta. Osallistujat opiskelevat ensimmäiset 50 päivää HOKS:n mukaisesti, jonka jälkeen osallistujat siirtyvät ohjelmistokehittäjän työelämään ja omien kehittämissuunnitelmiinsa pohjautuvien ryhmätyöprojektien pariin. 

Koulutettavat saavat Trainee Academyssä haltuunsa myös laajan valikoiman tärkeitä ohjelmistokehittäjän työelämätaitoja, kuten ketterät menetelmät, projektityöskentelyn periaatteet, Git-versionhallinnan, GitLabin ja CI/CD-putket. Nämä opittuaan koulutettavat ovat valmiita liittymään mihin tahansa ammattitaitoiseen kehitystiimiin.

Henkilökohtaisen osaamisen kehityssuunnitelman sisältö koostetaan valitsemalla näistä osa-alueista:

Ohjelmointi- ja ohjelmistokehitystaidot:

 • Front End- ja Back End -ohjelmointi
 • Ohjelmointikielet: Java, JavaScript, C#, Python
 • Ohjelmistokehykset: React, Express.js, ASP.net

Tietokannat:

 • SQL tai NoSQL (PostgreSQL, MongoDB)

Muut ohjelmistokehittäjän taidot:

 • ICT-alan yrittäjyys ja freelancerina toimiminen

Buutti Oy

Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta sadan osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet yhteensä tuhanisa nuoria, opiskelijoita ja työttömiä kehittämään ohjelmointitaitojaan.

Löytääkö Buutin koulutuksista osaajia?

Lue, millaisia kokemuksia muilla on ollut yhteistyöstä Buutin kanssa:

Kokemuksia

Yhteistyössä:

KYSY LISÄÄ!

Susanna Juusola

+358 45 783 22786

susanna.juusola(at)buutti.com