Trainee Academy Jyväskylä

Mistä on kyse?

Keski-Suomen TE-toimiston sekä Buutti Oy:n järjestämässä Trainee Academy -ohjelmointikoulutuksessa koulutetaan Jyväskylän seudun yrityksille osaavia ohjelmistoasiantuntijoita. Saatte itse valita tekijän lahjakkaiden hakijoiden joukosta, joten yhteensopivuus on taattu. 

Koulutuksessa osallistujat saavat kattavan 60-päiväisen katsauksen web-sovellusten kehityksestä, ohjelmointikielistä, sovelluskehyksistä sekä kehityksessä yleisesti käytettävistä työkaluista ja käytännöistä. Tietopuolisessa valmennuksessa osallistujat saavat käytännönläheistä ohjausta ohjelmistokehityksen saloihin ja pääsevät kokemaan ryhmätyöskentelyä kouluttajien ohjaamana. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on valmiudet työskennellä trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjinä.

Tiivistelmä:

 • 120 päivää kestävä ohjelmointikoulutus, jossa koulutettavat saavat valmiudet trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjän työhön
 • Harjoittelijavalinnat viimeistään 30.5.2024
 • Tietopuolinen valmennus 12.3.–6.6.2024
 • Työssäoppimisjakso 7.6.–6.9.2024
 • Koulutuksen päätöspäivä 9.9.2024
 • Koulutuksen hinta 3000€ (alv 0%)

Miksi valita uusi osaaja juuri Buutin koulutuksen kautta?

Uuden työntekijän hankkiminen Buutin koulutuksen kautta on matalan riskin rekrytointi. 60-päiväisen työssäoppimisjakson aikana saatte mahdollisuuden tutustua kehittäjään ennen lopullista rekrytointipäätöstä, ja Buutti auttaa mahdollisissa jatkokoulutustarpeissa. Trainee Academy on yhteishankintakoulutusta, jonka rahoittavat yhdessä työnantajat ja ELY-keskus. ELY:n rahoitusosuuden jälkeen koulutuksen hinnaksi jää yrityksille 3000€ (alv 0%, sisältää koulutuksen ja palkkakulut). 

Ohjelmistokehitys on yksi Buutin keskeisimmistä liiketoiminta-alueista, ja kouluttajamme ovat itsekin kokeneita ohjelmistokehittäjiä. Vankan kokemuksemme ansiosta voimme tehdä koulutuksistamme mahdollisimman työelämälähtöisiä ja ne suunnitellaankin alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita. Meillä on myös kyky tunnistaa hakijoiden osaaminen ja kiinnostuksen kohteet sekä yritysten tarpeet, ja osaamme yhdistää oikean kehittäjän oikeaan yritykseen.

Buutin aiempien vastaavien koulutusten osallistujat ovat antaneet koulutuksille ja kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat:

 • Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,8/5
 • Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani: 4,7/5
 • Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä: 4,7/5

Koulutettavien lisäksi myös yrityksiltä saamamme palaute aiemmista koulutuksistamme on ollut todella positiivista. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä erityisesti sujuvaan kommunikaatioon ja muihin prosesseihin, sekä tekemäämme mätsäystyöhön, jonka avulla oikeat kehittäjät ovat löytäneet oikeisiin firmoihin. Tässä vielä kommentteja referenssiasiakkailtamme:

”Olimme oikein tyytyväisiä. Todella onnistunut rekrytointi.” – Esko Viranko, Senior Integration Specialist, Smartium Oy

”Buutti on ollut huippupartneri. – Tatu Heiskanen, Chief Services Officer, VividWorks Oy

Koulutuksen sisältö

Jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan koko koulutuksen kattava henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma (HOKS), jonka sisältö räätälöidään vastaamaan Keski-Suomen yritysten ohjelmistokehitystarpeita sekä osallistujien aiempaa osaamista. Ensimmäiset 40 päivää opiskellaan HOKS:n mukaisesti, jonka jälkeen alkaa ohjelmistokehityksen työelämää ja osallistujien kehittämissuunnitelmia vastaavan ryhmätyöprojektin työstäminen. Ryhmissä luodaan referenssiprojekti, jonka kautta osallistujat saavat myös käytännön kokemusta projekti- ja ryhmätyöskentelystä.

Henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman sisältö koostetaan valitsemalla näistä osa-alueista:

Ohjelmointi- ja ohjelmistokehitystaidot:

 • Front end ja Back end -ohjelmointi
 • Ohjelmointikielet: JavaScript, TypeScript
 • Ohjelmistokehykset: React, Express.js
 • Tekoäly työkaluna ohjelmistokehityksessä

Tietokannat:

 • SQL-tietokannat (mm. PostgreSQL)

Koulutettavat saavat haltuunsa teknologioiden lisäksi myös laajan valikoiman tärkeitä ohjelmistokehittäjän työelämätaitoja, kuten Scrum-tiimityöskentely, projektityöskentelyn periaatteet, Git-versionhallinnan sekä GitLab CI/CD-putket. Nämä opittuaan koulutettavat ovat valmiita liittymään mihin tahansa ammattitaitoiseen ohjelmistokehitystiimiin.

Trainee Academyssa osallistujat eivät joudu pähkäilemään ja opettelemaan asioita yksin, vaan runsaiden lähiopetuspäivien aikana he saavat paljon ohjausta ja henkilökohtaista opastusta. Buutin kouluttajat ovat itse kokeneita ohjelmistokehittäjiä, ja osaavat neuvoa osallistujia sekä laajemmissa ohjelmistokehityksen periaatteissa että koulutettavien teknologioiden yksityiskohdissa. Kouluttajien lisäksi osallistujien tukena on myös Buutin tuutori, jonka tehtävänä on huolehtia, että jokaisen osallistujan opiskelutaival on mahdollisimman sujuva ja antoisa.

Löytääkö Buutin koulutuksista osaajia?

Lue, millaisia kokemuksia muilla on ollut yhteistyöstä Buutin kanssa:

Kokemuksia

Yhteistyössä:

Ota yhteyttä

Pauliina Sievänen pauliina.sievanen@buutti.com +358 45 783 66934

Tommi Heikkinen tommi.heikkinen@buutti.com +358 50 560 6250

Buutti Oy

Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta yli sadan osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet tuhansia nuoria, opiskelijoita ja työttömiä työnhakijoita kehittämään ohjelmointitaitojaan.

Olemme osa Netum Group Oyj:ta.