Trainee Academy

Mistä on kyse?

Haluatko olla mukana kehittämässä tulevaisuuden web-sovelluksia ja digitaalisia ympäristöjä? Kuulostavatko käyttäjäkokemuksen suunnittelu tai datan käsittely kiinnostavilta työtehtäviltä? Pohjois-Karjalan TE-toimiston ja Buutti Oy:n yksilöllisessä ohjelmointivalmennuksessa sovitetaan yhteen sinun henkilökohtainen ohjelmointiosaamisesi ja Pohjois-Karjalan yritysten ICT-osaamistarpeet. Buutin koulutuksissa saat aina laadukasta opetusta ja työmarkkinoilla arvostettua käytännön kokemusta.

Trainee Academyssä opit perusteet web-sovellusten kehityksestä, ohjelmointikielistä, sovelluskehyksistä sekä kehityksessä yleisesti käytettävistä työkaluista ja käytännöistä. Opiskelu Trainee Academyssa on joustavaa ja tahti ja aiheet räätälöidään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta jokaiselle sopivaksi. HOKS varmistaa, että opit kaiken tarvittavan koulutuksen aikana. Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet työskennellä trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjänä. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi JavaScript-kehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä, Back End -kehittäjä tai C#-kehittäjä.

Buutin aiemman Trainee Academy -koulutuksen osallistujat antoivat valmennukselle ja kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat:

 • Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,8/5
 • Olen saanut kouluttajalta/kouluttajilta tarvitsemaani ohjausta ja palautetta: 4,7/5
 • Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani: 4,7/5
 • Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä: 4,7/5

Tiivistelmä:

 • 120 päivää kestävä ohjelmointikoulutus, jossa saat valmiudet trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjän työhön
 • Haku avoinna 12.2.2023 asti
 • Koulutus järjestetään 27.2. – 25.8.2023

Koulutuksen toteutus ja kesto

Buutin koulutukset perustuvat henkilökohtaiseen ohjaukseen ja työelämälähtöisiin ryhmätöihin. Trainee Academyssa et joudu pähkäilemään ja opettelemaan asioita yksin, vaan runsaiden lähiopetuspäivien aikana saat henkilökohtaista opastusta. Buutin kouluttajat ovat itse kokeneita ohjelmistokehittäjiä, ja osaavat neuvoa sinua sekä laajemmissa ohjelmistokehityksen periaatteissa että koulutettavien teknologioiden yksityiskohdissa.

Trainee Academyyn kuuluu viiden päivän tutustumisjakso, jonka jälkeen voidaan olla varmoja koulutuksen sopivuudesta sinulle. Tutustumisjakson jälkeen saat 50 päivää juuri sinulle räätälöityä kokopäiväistä ohjelmointivalmennusta, jonka jälkeen kartutat työkokemusta joko projektityön tai työssäoppimisen kautta 60 päivän ajan. Lisäksi opit ohjelmistokehittäjän työnhaun ja urakehityksen tärkeimmät asiat viiden urakehityspäivän aikana. Koulutukseen sisältyy myös viiden päivän lomajakso heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Koulutuksen tarkempi sisältö

Jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan koko koulutuksen kattava henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma (HOKS). Opetuksen sisältö perustuu Pohjois-Karjalan yritysten ohjelmistokehitystarpeisiin ja sinun aiempaan osaamiseesi. Ensimmäiset 50 päivää opiskellaan HOKS:n mukaisesti, jonka jälkeen alkaa ohjelmistokehityksen työelämää ja HOKS:iasi vastaavan ryhmätyöprojektin työstäminen. Ryhmissä luodaan referenssiprojekti, joka on jatkossa avuksi työpaikan etsimisessä. Saat haltuusi myös laajan valikoiman ohjelmistokehittäjän työssä tärkeitä taitoja, kuten ketterät menetelmät, projektityöskentelyn periaatteet, Git-versionhallinnan, GitLabin ja CI/CD-putket.

Tietopuolisen ohjelmointivalmennuksen jälkeen on aika kerryttää ohjelmointikokemusta. Tämä voi tapahtua joko työelämälähtöisen ryhmätyön tai yrityksissä tapahtuvan työssäoppimisen kautta. Pääset siis myös kartuttamaan aitoa työkokemusta junior-ohjelmistokehittäjänä, ja arvosi työmarkkinoilla nousee huomattavasti. 

Henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman sisältö voidaan koostaa valitsemalla näistä osa-alueista:

Ohjelmointi- ja ohjelmistokehitystaidot:

 • Front End- ja Back End -ohjelmointi
 • Ohjelmointikielet: Java, JavaScript, C# tai Python
 • Ohjelmistokehykset: React, Express.js, ASP.NET

Tietokannat

 • SQL tai NoSQL tietokannat (PostgreSQL, MongoDB..)

Muut ohjelmistokehittäjän taidot

 • ICT-alan yrittäjyys ja freelancerina toimiminen

Sopiiko koulutus sinulle?

Valmennus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut koodaamisesta, opetellut sitä jo hiukan, ja haluat siitä mahdollisesti tulevaisuudessa ammatin. Jos tulevaisuuden web-sovellusten rakentaminen, digitaalisten ympäristöjen kehittäminen sekä käyttöliittymien suunnittelu kuulostavat sinulle kiinnostavilta työtehtäviltä, Trainee Academy on oikea paikka päästä alkuun. 

Valmennukseen valinnoissa painotetaan aiempaa kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta. Kokemuksen lisäksi hakijalle hyödyllisiä ominaisuuksia ovat looginen ajattelukyky ja ongelmanratkaisutaidot, ryhmätyöskentelytaidot sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Koulutus järjestetään lähi- ja etäopetuksen yhdistelmänä Joensuussa, ja oletamme hakijoilta mahdollisuutta käydä koulutuksessa paikan päällä. Tämän lisäksi hakijoilta vaaditaan myös sujuvaa suomen tai englannin kielen taitoa.

Lisätietoja koulutuksesta

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00–16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta .

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen yhteyshenkilöt

 • Buutti Oy, liiketoimintapäällikkö, Susanna Juusola, +358 45 783 22786, susanna.juusola@buutti.com

Koulutukseen hakeminen

Haku tähän koulutukseen on päättynyt. Voit käydä kurkkaamassa haussa olevat koulutukset täältä.

Infotilaisuus

Hakijainfo verkossa 14.12.2022 klo 13:00-14:00 osoitteessa https://meet.google.com/jzi-bypo-ici

Koulutuksesta kerrotaan lisää myös TE-livelähetyksenä 17.1.2023 klo 14:00. Pääset seuraamaan lähetystä osoitteessa https://te-live.fi/.

Lisätietoja

Susanna Juusola

045 783 22786

susanna.juusola(at)buutti.com

Alanvaihto Trainee Academyn kautta? 

Lue, miten Carita siirtyi ravintola-alalta ohjelmistokehittäjäksi.

Caritan tarina