Trainee Academy

Mistä on kyse?

Haluatko olla mukana kehittämässä tulevaisuuden web-sovelluksia ja digitaalisia ympäristöjä? Kuulostavatko käyttäjäkokemuksen suunnittelu tai datan käsittely kiinnostavilta työtehtäviltä? Pirkanmaan TE-toimiston ja Buutti Oy:n yksilöllisessä ohjelmointivalmennuksessa sovitetaan yhteen sinun henkilökohtainen ohjelmointiosaamisesi ja Tampereen seudun yritysten ICT-osaamistarpeet. Buutin koulutuksissa saat valmennusjaksolla laadukasta opetusta ja työelämässä arvostettua käytännön kokemusta työssäoppimisjakson muodossa. 

Miksi juuri Trainee Academy?

Trainee Academyssä opit perusteet web-sovellusten kehityksestä, ohjelmointikielistä, sovelluskehyksistä sekä kehityksessä yleisesti käytettävistä työkaluista ja käytännöistä. Opiskelu Trainee Academyssa on joustavaa ja tahti ja aiheet räätälöidään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta jokaiselle sopivaksi. HOKS varmistaa, että opit kaiken tarvittavan koulutuksen aikana. Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet työskennellä trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjänä. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi JavaScript-kehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä, Back End -kehittäjä tai C#-kehittäjä.

Lähiopetuksessa saat käytännön kokemusta ohjelmistokehittäjän arjesta ja pääset tutustumaan muihin koulutettaviin. Ryhmätyöskentely ja parikoodaus tarjoavat mahdollisuuden oppia yhdessä toisen osallistujan kanssa ja syventää osaamistasi entisestään. Arvioimalla toisen tekemää koodia opit tunnistamaan erilaisten ohjelmointiratkaisujen vahvuuksia ja kehityskohtia. Opit myös sanoittamaan ja perustelemaan omaa koodiasi, mikä auttaa sinua hahmottamaan eri teknologioiden käytäntöjä ja periaatteita entistä paremmin. Jaetut haasteet ja oppimiskokemukset toimivat myös hyvänä pohjana koulutettavien väliselle vertaistuelle.

Buutin aiemman Trainee Academy -koulutuksen osallistujat antoivat valmennukselle ja kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat:

 • Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,8/5
 • Olen saanut kouluttajalta/kouluttajilta tarvitsemaani ohjausta ja palautetta: 4,7/5
 • Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani: 4,7/5
 • Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä: 4,7/5

Koulutuksen toteutus ja kesto

Trainee Academyssa saat 100 päivää juuri sinulle räätälöityä kokopäiväistä ohjelmointivalmennusta, jonka jälkeen kartutat työkokemusta joko projektityön tai työssäoppimisen kautta 75 päivän ajan. Lisäksi opit ohjelmistokehittäjän työnhaun ja urakehityksen tärkeimmät asiat 5 urakehityspäivän aikana. Koulutus järjestetään lähi- ja etäopetuksen yhdistelmänä. Koulutus sisältää 5 lomapäivää: 21. – 22.12 ja 27. 29.12.2023.

Buutin koulutukset perustuvat henkilökohtaiseen ohjaukseen ja työelämälähtöiseen projektityöskentelyyn tiimissä. Trainee Academyssa et joudu pähkäilemään ja opettelemaan asioita yksin, vaan runsaiden lähiopetuspäivien aikana saat henkilökohtaista opastusta. Buutin kouluttajat ovat itse kokeneita ohjelmistokehittäjiä, ja osaavat neuvoa sinua sekä laajemmissa ohjelmistokehityksen periaatteissa että koulutettavien teknologioiden yksityiskohdissa. Kouluttajien lisäksi tukenasi on myös Buutin tutor, jonka tehtävänä on huolehtia, että opiskelutaipaleesi on mahdollisimman sujuva ja antoisa. Kouluttajien ja tutorin tuki on saatavilla koko koulutuksen ajan.

Koulutuksen tarkempi sisältö

Jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan koko koulutuksen kattava henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma (HOKS). Opetuksen teknologiasisältö perustuu Pirkanmaan yritysten ohjelmistokehitystarpeisiin ja sinun aiempaan osaamiseesi. Ensimmäiset 50 päivää opiskellaan HOKS:n mukaisesti, jonka jälkeen alkaa ohjelmistokehityksen työelämää ja HOKS:iasi vastaavan ryhmätyöprojektin työstäminen. Ryhmissä luodaan referenssiprojekti, joka on jatkossa avuksi työpaikan etsimisessä. Saat haltuusi myös laajan valikoiman ohjelmistokehittäjän työssä tärkeitä taitoja, kuten ketterät menetelmät, projektityöskentelyn periaatteet, Git-versionhallinnan, GitLabin ja CI/CD-putket.

Tietopuolisen ohjelmointivalmennuksen jälkeen on aika kerryttää ohjelmointikokemusta. Tämä voi tapahtua joko työelämälähtöisen projektitiimityöskentelyn tai yrityksissä tapahtuvan työssäoppimisen kautta. Pääset siis myös kartuttamaan aitoa työkokemusta junior-ohjelmistokehittäjänä, ja arvosi työmarkkinoilla nousee huomattavasti.

Henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman sisältö voidaan koostaa valitsemalla näistä osa-alueista:

Ohjelmointi- ja ohjelmistokehitystaidot:

 • Front End- ja Back End -ohjelmointi
 • Ohjelmointikielet: Java, JavaScript, C# tai Python
 • Ohjelmistokehykset: React, Express.js, ASP.NET

Tietokannat:

 • SQL tai NoSQL tietokannat (PostgreSQL, MongoDB)

Sopiiko koulutus sinulle?

Valmennus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut koodaamisesta, opetellut sitä jo hiukan, ja haluat siitä mahdollisesti tulevaisuudessa ammatin. Jos tulevaisuuden web-sovellusten rakentaminen, digitaalisten ympäristöjen kehittäminen sekä käyttöliittymien suunnittelu kuulostavat sinulle kiinnostavilta työtehtäviltä, Trainee Academy on oikea paikka päästä alkuun. 

Valmennukseen valinnoissa painotetaan aiempaa kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta. Kokemuksen lisäksi hakijalle hyödyllisiä ominaisuuksia ovat looginen ajattelukyky ja ongelmanratkaisutaidot, ryhmätyöskentelytaidot sekä halu kehittyä ja oppia uutta.

Koulutus järjestetään lähi- ja etäopetuksen yhdistelmänä Tampereella, ja oletamme hakijoilta mahdollisuutta käydä koulutuksessa paikan päällä. Tämän lisäksi hakijoilta vaaditaan myös sujuvaa suomen tai englannin kielen taitoa.

Lisätietoja koulutuksesta

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00–16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta .

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen yhteyshenkilöt

Susanna Juusola, Buutti Oy
susanna.juusola(at)buutti.com
+358 45 783 22786

Jyrki Pietilä, Pirkanmaan TE-Palvelut
jyrki.pietilä(at)te-toimisto.fi
029 504 5718

Tiivistelmä:

 • 180 päivää kestävä ohjelmointikoulutus, jossa saat valmiudet trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjän työhön
 • Haku avoinna 6.9.2023 asti
 • Koulutus järjestetään 22.9. – 18.6.2024
 • Lomajakso 21. – 29.12.2023 (5pv)

Koulutukseen hakeminen

Haku tähän koulutukseen on päättynyt. Avoimet koulutuksemme löydät täältä.

Infotilaisuus

Koulutuksesta järjestetään hakijainfo livelähetyksenä 23.8.2023 klo 13.00 – 14.00. Pääset seuraamaan lähetystä täältä: https://meet.google.com/enr-casx-kni

Hakijainfossa kerrotaan tarkemmin koulutuksen sisällöstä ja tavoitteista, kenelle koulutus on tarkoitettu ja kuinka siihen haetaan. Lähetyksessä mukana ovat Buutti Educationin liiketoimintapäällikkö Susanna Juusola sekä ohjelmistokehittäjä ja kouluttaja Jarkko Orava.

Lisätietoja

Susanna Juusola
susanna.juusola(at)buutti.com
+358 45 783 22786

Alanvaihto Trainee Academyn kautta? 

Lue, miten Carita siirtyi ravintola-alalta ohjelmistokehittäjäksi.

Caritan tarina