Trainee Academy

Mistä on kyse?

Haluatko olla mukana kehittämässä tulevaisuuden web-sovelluksia ja digitaalisia ympäristöjä? Kuulostavatko käyttäjäkokemuksen suunnittelu tai tietojärjestelmien kehittäminen kiinnostavilta työtehtäviltä? Pohjois-Karjalan TE-toimiston ja Buutti Oy:n Joensuussa järjestettävässä yksilöllisessä ohjelmointivalmennuksessa sovitetaan yhteen sinun henkilökohtainen ohjelmointiosaamisesi ja Pohjois-Karjalan yritysten ICT-osaamistarpeet. Trainee Academy tarjoaa sinulle työkalut, joilla pääset ohjelmistokehittäjän urallasi alkuun. Buutin koulutuksissa saat aina korkealaatuista opetusta ja työelämässä arvostettua käytännön kokemusta.

Buutin aiempien vastaavien koulutusten osallistujat ovat antaneet koulutuksille ja kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat:

 • Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,8/5
 • Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani: 4,7/5
 • Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä: 4,7/5

Trainee Academyssä opit perusteet web-sovellusten kehityksestä, ohjelmointikielistä, sovelluskehyksistä sekä kehityksessä yleisesti käytettävistä työkaluista ja käytännöistä. Opiskelu Trainee Academyssa on joustavaa ja tahti ja aiheet räätälöidään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) kautta jokaiselle sopivaksi. HOKS varmistaa, että opit kaiken tarvittavan koulutuksen aikana. Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet työskennellä trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjänä. Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi JavaScript-kehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä, Back End -kehittäjä tai C#-kehittäjä.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutus järjestetään pääosin etänä, poislukien ensimmäisen viikon tutustumisjakso sekä koulutuksen päätöspäivä. Tutustumisjakso ja päätöspäivä järjestetään paikan päällä Joensuussa, tarkempi sijainti tiedotetaan myöhemmin.

Buutin koulutukset perustuvat henkilökohtaiseen ohjaukseen ja projektityöskentelyyn tiimeissä. Trainee Academyssa et joudu pähkäilemään ja opettelemaan asioita yksin, vaan kouluttajien apu ja ohjaus on aina saatavilla. Buutin kouluttajat ovat itse kokeneita ohjelmistokehittäjiä, ja osaavat neuvoa sinua sekä laajemmissa ohjelmistokehityksen periaatteissa että koulutettavien teknologioiden yksityiskohdissa. Kouluttajien lisäksi tukenasi on myös Buutin tutor, joka huolehtii, että opiskelutaipaleesi on mahdollisimman sujuva ja antoisa. Kouluttajien ja tutorin tuki on saatavilla koko koulutuksen ajan.

Trainee Academyyn kuuluu viiden päivän tutustumisjakso, jonka jälkeen voidaan olla varmoja koulutuksen sopivuudesta sinulle. Tutustumisjaksossa saat katsauksen ICT-alalle sekä ymmärrystä omasta osaamisesta ja realiteeteista ohjelmistokehitysalalla. Tutustumisjaksolle valitaan 20 opiskelijaa, joista 12 sopivinta koulutukseen ja alalle soveltuvaa henkilöä jatkavat koulutuksessa eteenpäin. Tutustumisjakson jälkeen saat 50 päivää juuri sinulle räätälöityä kokopäiväistä ohjelmointivalmennusta, jonka jälkeen kartutat työkokemusta joko projektityön tai työssäoppimisen kautta 60 päivän ajan. Lisäksi opit ohjelmistokehittäjän työnhaun ja urakehityksen tärkeimmät asiat viiden urakehityspäivän aikana. Koulutukseen sisältyy myös viiden päivän lomajakso 21.12. – 29.12.2023.

Koulutuksen tarkempi sisältö

Jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan koko koulutuksen kattava henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma (HOKS). Koulutuksen teknologiasisällön pääpainotuksena on JavaScript ja TypeScript, tarkempi sisältö räätälöidään HOKS:n avulla vastaamaan Pohjois-Karjalan yritysten ohjelmistokehitystarpeita sekä sinun aiempaa osaamistasi. Ensimmäiset 50 päivää opiskellaan HOKS:n mukaisesti, jonka jälkeen alkaa ohjelmistokehityksen työelämää ja HOKS:iasi vastaavan ryhmätyöprojektin työstäminen. Ryhmissä luodaan referenssiprojekti, joka on jatkossa avuksi työpaikan etsimisessä. Saat haltuusi myös laajan valikoiman ohjelmistokehittäjän työssä tärkeitä taitoja, kuten ketterät menetelmät, projektityöskentelyn periaatteet, Git-versionhallinnan, GitLabin ja CI/CD-putket.

Henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman sisältö voidaan koostaa valitsemalla näistä osa-alueista:

Ohjelmointi- ja ohjelmistokehitystaidot:

 • Front End- ja Back End -ohjelmointi
 • Ohjelmointikielet: JavaScript, TypeScript, C#
 • Ohjelmistokehykset: React, Express.js, ASP.NET

Tietokannat:

 • SQL tai NoSQL tietokannat (PostgreSQL, MongoDB..)

Muut ohjelmistokehittäjän taidot:

 • ICT-alan yrittäjyys ja freelancerina toimiminen

Tietopuolisen valmennusjakson jälkeen on aika kerryttää ohjelmointikokemusta. Tämä voi tapahtua joko työelämälähtöisen projektitiimityöskentelyn tai alan yrityksessä tapahtuvan työssäoppimisjakson kautta. Trainee Academyssä pääset siis myös kartuttamaan aitoa työkokemusta junior-ohjelmistokehittäjänä, ja arvosi työmarkkinoilla nousee huomattavasti.

Infotilaisuus

Hakijainfo verkossa 16.11.2023 klo 12:00 osoitteessa https://meet.google.com/ete-jspf-drb

Koulutuksesta kerrotaan lisää myös TE-livelähetyksenä 9.11.2023 klo 14:00. Pääset seuraamaan lähetystä osoitteessa https://te-live.fi/lahetykset/ebnXDHIr2.

Lisätietoja

Aino Maaninka

+358 45 783 74144

aino.maaninka(at)buutti.com

Alanvaihto Trainee Academyn kautta? 

Lue, miten Carita siirtyi ravintola-alalta ohjelmistokehittäjäksi.

Caritan tarina

Aikataulu

 • Koulutus järjestetään 11.12.2023 – 11.6.2024
 • Haku avoinna 26.11.2023 asti
 • TE-live infotilaisuus 9.11.2023 klo 14:00
 • Buutin järjestämä hakijainfo 16.11.2023 klo 12:00
 • Tietopuolinen valmennus 11.12.2023 – 13.3.2024 
 • Lomajakso 21.12. – 29.12.2023 
 • Projektityöskentelyjakso/työssäoppiminen 14.3. – 10.6.2024
 • Koulutuksen päätöspäivä 11.6.2024

Sopiiko koulutus sinulle?

Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut koodaamisesta, opetellut sitä jo hiukan, ja haluat siitä mahdollisesti tulevaisuudessa ammatin. Jos tulevaisuuden web-sovellusten rakentaminen, digitaalisten ympäristöjen kehittäminen sekä käyttöliittymien suunnittelu kuulostavat sinulle kiinnostavilta työtehtäviltä, Trainee Academy on oikea paikka päästä alkuun. 

Koulutuksen valinnoissa painotetaan aiempaa kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta. Kokemuksen lisäksi hakijalle hyödyllisiä ominaisuuksia ovat looginen ajattelukyky ja ongelmanratkaisutaidot, ryhmätyöskentelytaidot sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Koulutus järjestetään pääosin etäopetuksen välityksellä, mutta koulutuksen ensimmäinen viikko sekä päätöspäivä järjestetään kontaktiopetuksena Joensuussa. Oletamme, että hakijat pääsevät osallistumaan aloitus- ja päätöspäiviin paikan päällä. Tämän lisäksi hakijoilta vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa, hyvä englannin kielitaito katsotaan eduksi.

Trainee Academy on työvoimakoulutusta, joka on tarkoitettu ensisijaisesti pohjoiskarjalaisille työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille. Työttömyysuhan alainen työnhakija on esimerkiksi lomautettu, osa-aikatyössä tai päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa oleva henkilö.

Hae mukaan 26.11. mennessä

Haku tähän koulutukseen on päättynyt. Tällä hetkellä haussa olevat koulutukset löydät täältä.