RekryKoulutus: Full Stack & Cloud
Mistä on kyse?
Ohjelmistoyritykset joka puolella Suomea etsivät tällä hetkellä joukkoonsa web- ja pilviteknologioiden osaajia. Keski-Suomen TE-toimiston ja Buutti Oy:n rekrytointiin tähtäävässä ohjelmointikoulutuksessa (120 pv) pääset oppimaan juuri näitä taitoja. Full Stack & Cloud -RekryKoulutuksessa saat laadukasta opetusta sekä erinomaisen tilaisuuden rekrytoitua kiinnostavaan yritykseen. Buutin koulutuksissa saat aina runsaasti henkilökohtaista ohjausta ja opit paljon ohjelmistokehittäjän työelämässä arvostettuja taitoja.
Jos käyttäjäystävällisten ohjelmistojen luominen, luontevat ja yksiselitteiset käyttöliittymät tai web-ohjelmistojen toteuttaminen kuulostavat kiinnostavilta työtehtäviltä, ja omaat jo jonkin verran kokemusta ohjelmoinnista, Buutin RekryKoulutus on sinulle erinomainen mahdollisuus viedä osaamisesi seuraavalle tasolle. Ohjelmointitaitojen lisäksi saat kokemusta ohjelmistokehittäjän työhön liittyvistä yleisimmistä käytännöistä, kuten Gitin käytöstä, ketteristä menetelmistä ja CI/CD-putkesta.
Buutin RekryKoulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet työskennellä trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjänä. Koulutukseen sitoutuneiden yritysten tavoitteena on rekrytoida sinut, ja tämä onkin erinomainen mahdollisuus työllistyä. Koulutuksen jälkeen työnimikkeesi voi olla esimerkiksi Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä tai Back End -kehittäjä.
Koulutuksen toteutus
Buutin koulutukset pohjautuvat ohjelmistokehittäjien arkeen, ja oppimisympäristömme ovat rakennettu simuloimaan ICT-alan työelämää. Etätyöskentelystä on tullut ICT-yritysten ”uusi normaali”, joten koulutuskin järjestetään hybriditoteutuksena verkon välityksellä. Verkossa tapahtuvan kontakti- ja etäopetuksen lisäksi koulutukseen sisältyy viikottaiset kahdenkeskiset ohjauskeskustelut kouluttajan kanssa.
Miksi juuri Buutin RekryKoulutus?
Ohjelmistokehitys on yksi Buutin keskeisimmistä liiketoiminta-alueista, ja kouluttajamme ovat itsekin kokeneita ohjelmistokehittäjiä. Vankan kokemuksemme ansiosta voimme tehdä valmennuksistamme mahdollisimman työelämälähtöisiä ja ne suunnitellaankin alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita. Buutin kouluttajat ovat aina myös itse ohjelmistokehittäjiä. He eivät siis vain luule tietävänsä, mitä devaajan työssä tapahtuu, vaan voivat kertoa omista kokemuksistaan.
Meillä on myös kyky tunnistaa hakijoiden osaaminen ja kiinnostuksen kohteet sekä yritysten tarpeet, ja osaamme yhdistää oikean kehittäjän oikeaan yritykseen. Aiempien RekryKoulutustemme osallistujien työllistymisaste onkin lähes 100%.
Buutin aiempien vastaavanlaisen RekryKoulutusten osallistujat ovat antaneet koulutuksille ja kouluttajillemme erittäin positiivista palautetta:
- Koulutus kokonaisuutena on lisännyt ammattitaitoani: 4,9/5
- Voin hyödyntää koulutuksessa oppimaani työelämässä: 5,0/5
- Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,9/5
Koulutuksen sisältö
Jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan 50 päivän mittainen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Kehittämissuunnitelman ydin on kaikille yhteinen ja kattava katsaus JavaScriptiin ja pilvipalveluihin. Sisältöä kuitenkin muokataan RekryKoulutukseen sitoutuneiden yritysten tarpeisiin ja sinun aiempaan osaamiseesi sopivaksi.
Ohjelmistokehittäjän työssä tarvitset muitakin taitoja, kuin pelkästään koodaamista. Buutin RekryKoulutuksessa saat haltuusi myös laajan valikoiman muita työnantajien arvostamia taitoja, kuten ketterät menetelmät, projektityöskentelyn periaatteet, Git-versionhallinnan, GitLabin ja CI/CD-putket. Nämä opittuasi olet valmis liittymään minkä tahansa ohjelmistokehitystiimin jäseneksi.
Koulutusmoduulit:
- Funktionaalinen ohjelmointi (3 viikkoa)
- JavaScript
- TypeScript
- Työskentelymenetelmät ja työkalut: Scrum & Git
- Front End -ohjelmointi (3 viikkoa)
- HTML, CSS ja JavaScript-ohjelmointi selaimessa
- React-ohjelmistokehyksen hyödyntäminen
- Back End -ohjelmointi (2 viikkoa)
- Express.js
- SQL, NoSQL-tietokannat
- Pilvipalvelut käytännössä (2 viikkoa)
- Azure
- GitLab
- CI/CD
Koulutusmoduulien yhteydessä tehdään myös ryhmätyönä kehitetyt referenssiprojektit työelämää simuloivassa oppimisympäristössä.
Mitä koulutuksesta jää käteen?
- ICT-yrityksissä arvostettujen web- ja pilviteknologioiden hallitseminen
- Erinomainen mahdollisuus työllistyä sinut valinneeseen yritykseen
- Ohjelmistokehittäjän työssä tärkeitä taitoja, kuten:
- Laaja projektityöskentelykokemus
- Scrum-tiimityöskentely
- Git-versionhallinta ja sen käyttö laajoissa yhteistyöprojekteissa
- GitLab CI/CD-putki (jatkuvan integraation, julkaisun ja toimituksen prosessi)
- DevOps (toimintamalli digitaalisten palveluiden tuotantoon)
Työssäoppiminen ja työllistyminen
Tietopuolisen ohjelmointivalmennuksen jälkeen siirryt työssäoppimisjaksolle 70 päiväksi sinut valinneeseen yritykseen. Koulutukseen osallistuvien yritysten tavoitteena on rekrytointi, ja tämä onkin oiva tapa edistää uraasi ohjelmistokehittäjänä. Aiemmissa RekryKoulutuksissamme osallistujien työllistymisaste on ollut lähes 100%, minkä lisäksi olemme saaneet rekrytoinneista erinomaista palautetta niin rekrytoivilta yrityksiltä kuin koulutusten osallistujilta. RekryKoulutuksemme kasvavissa yrityksissä tarjoaa työtä ja uramahdollisuuksia pitkäksi aikaa. Koulutukseen sitoutuneiden yritysten tavoitteena on harjoittelijoiden, eli sinun, rekrytoiminen.
Sopiiko koulutus sinulle?
Koulutus sopii sinulle, jos haluat työllistyä ohjelmistokehittäjäksi. Jos olet jo tietotekniikan osaaja, voit päivittää osaamistasi. Jos taas olet alanvaihtaja, saat hyvät valmiudet IT-alalle siirtymiseen. Valmennukseen valinnoissa painotetaan kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta.
Kokemuksen piiriin lasketaan kaikenlainen ohjelmointiin liittyvä toiminta, joten muista mainita niistä hakemuksessasi. Tässä esimerkkejä:
- Työkokemus ICT-alalta ja ohjelmoinnista, kuten kokopäivätyöt, harjoittelut, työssäoppimiset, oppisopimuskoulutukset ja yrittäjyys.
- Koulutustaustan piiriin lasketaan opinnot ammattiopistossa, ammattikorkeakoulussa (esim. IT-tradenomi) ja yliopistossa (esim. tietotekniikan diplomi-insinööri). Kerro myös avoimen yliopiston opinnoista, työvoimakoulutuksista tai muista kursseista.
- Harrastuneisuudella tarkoitetaan todennettavaa kiinnostusta ohjelmointia kohtaan. Tätä voivat olla projektit GitHubissa, itse tehdyt pelit ja sovellukset tai osallistuminen kerhoihin, kilpailuihin ja workshoppeihin.
Koulutukseen päästäksesi sinun tulee olla TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Lisäksi sinulla tulee olla soveltuva taustakoulutus: esimerkiksi tekniikan, kaupallisen, luonnontieteellisen tai yhteiskunnallisen alan korkeakoulututkinto. Koulutukseen osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.
Infotilaisuus
Koulutuksesta järjestetään TE-toimiston toimesta VirtuaaliMiitti-tiedotustilaisuus 27.10. klo 13:00. Pääset liittymään tapahtumaan tästä: https://toimistot.te-palvelut.fi/kaikki-tapahtumat/-/ely-calendar/DWQ5DHFbCAMS/event/46387778
Koulutuksesta järjestetään myös Buutin infotilaisuus 31.10. klo 13:00. Liittymään pääset tästä linkistä: https://meet.google.com/ijg-abpc-ijj.
Kokemuksia
Asko työllistyi CodeMatch Academysta finanssialalle.
Askon tarinaLisätietoa
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@buutti.com
Aino Maaninka
Rekrytointiasiantuntija
045 783 741 44