Moderni web-kehitys ja data-analytiikka

Mistä on kyse?

Ohjelmistoyritykset joka puolella Suomea etsivät tällä hetkellä joukkoonsa web-kehittäjiä ja data-analytiikan osaajia. Satakunnan TE-toimiston ja Buutti Oy:n Moderni web-kehitys ja data-analytiikka -ohjelmointikoulutuksessa (120 pv) pääset oppimaan näissä tehtävissä tarvittavia taitoja. Saat koulutuksessa laadukasta valmennusta sekä erinomaisen tilaisuuden kasvattaa osaamistasi ja arvoasi työmarkkinoilla. 

Jos web-ohjelmistojen kehittäminen ja data-analytiikan hyödyntäminen kuulostavat kiinnostavalta, ja omaat jo jonkin verran kokemusta ohjelmoinnista, koulutus on erinomainen mahdollisuus viedä osaamisesi seuraavalle tasolle. Ohjelmointitaitojen lisäksi saat kokemusta moderniin web-kehitykseen ja data-analytiikkaan liittyvistä yleisimmistä käytännöistä ja työkaluista, kuten Gitin käytöstä, Power BI:stä, ketteristä menetelmistä sekä Scrumista.

Buutin koulutuksissa saat aina runsaasti henkilökohtaista ohjausta ja opit paljon ohjelmistokehittäjän työelämässä arvostettuja taitoja. Moderni web-kehitys ja data-analytiikka -ohjelmointikoulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet työskennellä trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjänä tai data-analyytikkona. Koulutuksen jälkeen työnimikkeesi voi olla esimerkiksi Full Stack -kehittäjä, Data engineer tai Front End -kehittäjä.

Koulutuksen sisältö

Buutin Moderni web-kehitys ja data-analytiikka -koulutuksessa jokaiselle mukaan valitulle opiskelijalle laaditaan 50 päivän mittainen henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Kehittämissuunnitelman ydin on kaikille yhteinen ja se sisältää kattavan katsauksen JavaScriptiin ja data-analytiikkaan sekä yleisesti ohjelmointialalla käytettyihin työkaluihin. Sisältöä kuitenkin muokataan Satakunnan alueen ICT-yritysten tarpeisiin ja sinun aiempaan osaamiseesi sopivaksi. 

Ohjelmistokehittäjän työssä tarvitset koodausosaamisen lisäksi muitakin taitoja. Koulutusmoduulien yhteydessä tehdään ryhmätyönä kehitetyt referenssiprojektit työelämää simuloivia menetelmiä käyttäen. Näin saat haltuusi laajan valikoiman työnantajien arvostamia taitoja, kuten ketterät menetelmät, Scrum, projektityöskentelyn periaatteet sekä Git-versionhallinnan. Nämä opittuasi olet valmis liittymään minkä tahansa ohjelmistokehitystiimin jäseneksi.

Koulutusmoduulit:

JavaScript -ohjelmoinnin perusteet (2 viikkoa)

  • JavaScript
  • TypeScript
  • Työskentelymenetelmät ja työkalut: Scrum & Git

Front End -ohjelmointi (3 viikkoa)

  • HTML, CSS ja JavaScript-ohjelmointi selaimessa
  • React-ohjelmistokehyksen hyödyntäminen

Katsaus data-analytiikkaan ja työkaluihin (4 viikkoa)

  • Power BI
  • SQL
  • Python

Urakehityspäivät (5 päivää)

Tietopuolisen valmennusjakson jälkeen on aika kerryttää ohjelmointikokemusta 70 päivän työssäoppimisjaksolla. Tämä voi tapahtua joko työelämälähtöisen projektitiimityöskentelyn tai alan yrityksessä tapahtuvan työssäoppimisjakson kautta. Moderni web-kehitys ja data-analytiikka -ohjelmointikoulutuksessa pääset siis kartuttamaan aitoa työkokemusta ohjelmistoalalla.

Koulutuksen toteutus

Buutin koulutukset pohjautuvat ohjelmistokehittäjien arkeen, ja opetusmenetelmämme on rakennettu simuloimaan ICT-alan aitoa työarkea. Hybridityöskentelystä on tullut ICT-yritysten ”uusi normaali”, joten koulutuskin järjestetään hybriditoteutuksena. Lähi-, kontakti- ja etäopetuksen lisäksi koulutukseen sisältyy viikottaiset kahdenkeskiset ohjauskeskustelut kouluttajan kanssa.

Mitä koulutuksesta jää käteen?

Koulutuksen jälkeen hallitset ICT-yrityksissä arvostetut web-kehitykseen ja data-analytiikkaan liittyvät teknologiat sekä alan keskeiset käytännöt ja työkalut. Sinulle on kertynyt myös käytännön työelämäkokemusta sekä ohjelmistokehittäjän työssä tärkeää osaamista, kuten laajaa kokemusta projektityöskentelystä, Scrum-metodeista sekä Git-versionhallinnasta.

Koulutus on siis erinomainen tilaisuus päivittää ja syventää ohjelmointi- ja data-analytiikkataitojasi ja näin ollen kasvattaa osaamistasi ja arvoasi työmarkkinoilla. Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet työskennellä trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjänä tai data-analyytikkona.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii sinulle, jos haluat työllistyä ohjelmistokehittäjäksi tai data-analytiikan osaajaksi. Jos olet jo tietotekniikan osaaja, voit päivittää osaamistasi. Jos taas olet alanvaihtaja, saat hyvät valmiudet IT-alalle siirtymiseen. 

Koulutuksen valinnoissa painotetaan kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta. Kokemuksen lisäksi hakijalle hyödyllisiä ominaisuuksia ovat looginen ajattelukyky ja ongelmanratkaisutaidot, ryhmätyöskentelytaidot sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Koulutus järjestetään pääosin kontaktiopetuksena verkon välityksellä. Koulutus sisältää myös viikoittaisia lähipäiviä ja odotamme hakijoilta mahdollisuutta osallistua näihin paikan päällä Porissa.

Kokemuksen piiriin lasketaan kaikenlainen ohjelmointiin liittyvä toiminta, joten muista mainita niistä hakemuksessasi. Tässä esimerkkejä:

  • Työkokemus ICT-alalta ja ohjelmoinnista, kuten kokopäivätyöt, harjoittelut, työssäoppimiset, oppisopimuskoulutukset ja yrittäjyys.
  • Koulutustaustan piiriin lasketaan opinnot ammattiopistossa, ammattikorkeakoulussa (esim. IT-tradenomi) ja yliopistossa (esim. tietotekniikan diplomi-insinööri). Kerro myös avoimen yliopiston opinnoista, työvoimakoulutuksista tai muista kursseista.
  • Harrastuneisuudella tarkoitetaan todennettavaa kiinnostusta ohjelmointia kohtaan. Tätä voivat olla projektit GitHubissa, itse tehdyt pelit ja sovellukset tai osallistuminen kerhoihin, kilpailuihin ja workshoppeihin.

Koulutukseen päästäksesi sinun tulee olla TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Lisäksi sinulla tulee olla soveltuva taustakoulutus: esimerkiksi tekniikan, kaupallisen, luonnontieteellisen tai yhteiskunnallisen alan tutkinto. Koulutukseen osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa sekä hyvää englannin kielen taitoa.

Infotilaisuus

Koulutuksesta järjestetään TE-live infotilaisuus keskiviikkona 14.2. klo 12. Pääset katsomaan tallenteen täältä.

Kokemuksia

Asko työllistyi CodeMatch Academysta finanssialalle.

Askon tarina

Lisätietoa

Aino Maaninka

Koulutusvastaava

aino.maaninka@buutti.com

045 783 741 44

Tiivistelmä

  • 120 päivää kestävä koulutusohjelma, jossa saat valmiudet trainee- tai junior-tason ohjelmistokehittäjän tai data-analytiikan osaajan työhön
  • Haku koulutukseen on avoinna 4.3.2024 asti
  • Koulutuksen ajankohta: 19.3.–16.9.2024
  • Tietopuolinen valmennus (50 pv): 19.3.–30.5.2024 
  • Työssäoppimis-/projektityöskentelyjakso (70 pv): 31.5.–13.9.2024 
  • Lomajakso: 1.–5.7.2024 
  • Koulutuksen päätöspäivä 16.9.2024

Hakuaika tähän koulutukseen on päättynyt.

Hakuprosessi on kaksiosainen.  Hakeaksesi koulutukseen, sinun tulee lähettää hakemuksesi sekä TE-toimiston että Buutin järjestelmään. Lähetä molemmat hakemukset samanaikaisesti, niin etenet hakuprosessissa mahdollisimman sujuvasti. Edistämme hakuprosesseja heti hakuajan alusta alkaen sujuvoittaaksemme opiskelijavalintaprosessia, joten suosittelemme lähettämään hakemuksesi mielummin ennemmin kuin myöhemmin.