Mistä on kyse?
Buutti JavaScript Training on Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja Buutti Oy:n ohjelmointikoulutus, jossa opit sekä JavaScriptin että uusimmat ketterän ohjelmistokehitystyön käytännöt.
Opit lisäksi tärkeitä kehittäjän taitoja, kuten toisen tekemän koodin bugien korjaamista ja oman koodisi lisäämistä isompiin projekteihin.
Koulutukseen kuuluva harjoittelujakso kerryttää arvokasta kokemusta ja suuri osa osallistujista työllistyy harjoittelun päätteeksi.
TYÖLLISYYSTILANNE OHJELMOINTIALALLA
IT-alalla työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä ja tulevaisuudessa hyvät. Pohjois-Pohjanmaan alueen yrityksissä on tarvetta erityisesti JavaScriptin osaajille.
Tiivistelmä
- 120 päivää kestävä ohjelmoinnin valmennusohjelma, jossa saat yksilöllistä opetusta ja erittäin hyvän mahdollisuuden työllistyä.
- Pohjois-Pohjanmaan asukkaille
- Haku on auki 28.2.2022 – 28.3.2022
- Koulutus pidetään 19.4.2022 – 12.10.2022. (120pv, sisältää 5pv lomajakson)
- Mukaan valitaan 15 sopivinta hakijaa
- Tietopuoleinen valmennus: 45 päivää
- Työssäoppimisjakso: 72 päivää
- Urakehityspäivät: 3 päivää
MIKÄ ON JAVASCRIPT?
Lyhyesti
Kaikkialla internetissä käytetty ohjelmointikieli, joka herättää nettisivut eloon. Käytännössä kaikki, mikä nettisivuilla liikkuu, reagoi ja toimii perustuu JavaScriptiin.
Pidemmästi
JavaScript on HTML:n ja CSS:n ohella nettisivustojen ja sovellusten ydinteknologia. JavaScriptin avulla internet-sisällöstä tehdään interaktiivista: napit reagoivat, videot pyörivät ja feedit täyttyvät sisällöstä. Esimerkiksi YouTube, Facebook, Reddit ja buuttiedu.com toimivat JavaScriptin avulla.
JavaScriptiä esiintyy itsenäisenä ns. vanilla-versionakin, mutta useimmiten sivustot toimivat jonkun lisätoiminnallisuuden eli kirjaston avulla. Näistä yleisimpien joukossa ovat React.js ja Express.js.
Minkälaiselle ihmiselle JavaScript sopii?
- Pidät ongelmanratkonnasta ja loogisesta päättelystä
- Pidät nettisivujen kanssa värkkäämisestä
- Olet kiinnostunut nettisivujen, laitteiden sekä sovellusten ulkoasusta ja käyttäjäkokemuksesta
- Haluat oppia, miten nettisivut, kuten Facebook, Verkkokauppa.com tai Youtube, oikeasti toimivat
MITÄ ON KETTERÄ KEHITYS?
Ketterä kehitys on moderni ja joustava ohjelmistokehityskäytäntö. Ketterässä kehityksessä painotetaan aktiivista keskustelua, joustavaa muutosten tekoa ja jatkuvaa testausta. Näin ohjelmiston tuotanto vastaa paremmin muuttuvan maailman tarpeita.
Miksi juuri Buutti JavaScript Training?
Ohjelmistokehitys on tärkeä osa Buutin liiketoimintaa, ja sieltä saamallamme kokemuksella voimme tehdä koulutuksistamme aidosti työelämälähtöisiä. Saat siis hyödyllisiä taitoja, joita työntantajat arvostavat. JavaScript Training on suunniteltu alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita.
Buutin koulutuksissa harjoittelupaikkojen hankkimisesta vastaa Customer Success Manager Lassi Kaisto. Hän varmistaa, että jokainen osallistuja saa itselleen sopivan ja kehittävän harjoittelupaikan. Merkittävä osa Buutin työvoimakoulutusten harjoitteluista onkin johtanut kokoaikaiseen ja vakituiseen työsuhteeseen.
Keitä kouluttajat ovat?
Buutin kouluttajat ovat aina myös itse ohjelmistokehittäjiä. He eivät siis vain luule tietävänsä, mitä devaajan työssä tapahtuu, vaan voivat kertoa omista kokemuksistaan. Buutin aiemman ohjelmointikoulutuksen osallistujat antoivat kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat:
- Aikaisempi koulutukseni, osaamiseni ja erityistarpeeni on otettu huomioon (HOPS:ia) laadittaessa: 4,8 / 5
- Olen saanut kouluttajalta / kouluttajilta tarvitsemaani ohjausta ja palautetta: 4,7 / 5
- Kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,8 / 5
Miten Buutilla opitaan?
Meillä ohjelmointikoulutus perustuu henkilökohtaiseen ohjaukseen ja työelämälähtöisiin ryhmätöihin. Koulutuksissamme et joudu pähkäilemään ja opettelemaan asioita yksin, vaan 45 päivän tietopuolisen koulutusjakson aikana saat runsaasti tukea ja henkilökohtaista opastusta. Ohjelmointivalmentajamme apu on aina saatavilla, ja jokaisella koulutettavalla on viikottainen keskusteluaika kouluttajan kanssa. Buutin kouluttajat osaavat neuvoa sinua sekä laajemmissa ohjelmistokehityksen periaatteissa että JavaScriptin pienemmissä yksityiskohdissa.
Sopiiko Buutin ohjelmointikoulutus sinulle?
Koulutukseen päästäksesi sinun tulee olla TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Lisäksi sinulla on hyvä olla soveltuva taustakoulutus: esimerkiksi tekniikan, kaupallisen, luonnontieteellisen tai yhteiskunnallisen alan korkeakoulututkinto. Hakijoilta edellytetään myös aiempaa ohjelmointikokemusta joko työn, opintojen tai harrastuneisuuden kautta. Koulutukseen osallistuminen edellyttää sujuvaa suomen tai englannin kielen taitoa. Voit olla esimerkiksi:
- ICT-alan harrastuneisuutta/aiempaa ohjelmointikokemusta omaava, jolla on motivaatio ja halu toimia alalla.
- ICT-alan koulutuksen omaava, jonka koulutustausta ja ohjelmointiosaaminen ei vastaa yritysten nykypäivän tarpeita tai vastavalmistunut, jolta puuttuu ICT-alan työelämäkäytäntöjen osaaminen ja työkokemus.
- ICT-alalla työskennellyt, jonka teknologiaosaaminen ja/tai ohjelmistokehityksen toimintamallit ja projektinhallinnan menetelmät kaipaavat päivittämistä modernin ohjelmistokehityksen ja työnantajien tarpeita vastatakseen.
Esimerkkityönimikkeitä koulutuksen jälkeen
JavaScript-kehittäjä, web-kehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä, Back End -kehittäjä, selainpelikehittäjä.
Koulutuksen sisältö
Koulutus sisältää 45 päivää intensiivikoulutusta, 72 päivää työssäoppimista ja 3 urakehityspäivää.
Intensiivikoulutuksen ensimmäiset neljä viikkoa toteutetaan perinteisillä opetusmenetelmillä, eli luentojen ja itsenäisten harjoitustehtävien avulla. Henkilökohtaista apua on saatavilla aina kun sitä tarvitset. Intensiivikoulutuksen toiset neljä viikkoa perustuvat Buutin kehittämään uudenlaiseen opetukseen, jossa toteutetaan harjoitusprojekti ketterien menetelmien avulla.
Tarkempi tietosisältö:
JAVASCRIPT | REACT JA EXPRESS | TYÖTAVAT |
---|---|---|
|
|
|
Mitä sinulle jää käteen?
Teknologiaosaaminen
- Hallitset web-kehityksen eri osa-alueita, kuten web-sivut, web-applikaatiot, rajapinnat ja niiden toteuttamisen
- Osaat JavaScriptin sen useissa eri muodoissa: Front End (vanilla ja React) sekä Back End (Node.js ja Express.js)
- Sinulla on hallussa myös HTML, CSS ja MongoDB-tietokanta
- Git-versionhallinta ja GitLab
Työelämän taidot
- Ymmärrät ja osaat arvioida laadullisesti sekä omaa että myös muiden tuottamaa koodia
- Ymmärrät ohjelmistokehityksen työelämän vaatimukset ja olet tutustunut työelämässä tarvittaviin työkaluihin sekä menetelmiin.
- Osaat ketterät kehitysmenetelmät ja niihin liittyvän ryhmätyön
- Osaat ohjelmistokehittäjän hyvän CV:n ja työhakemuksen elementit
- Osaat löytää it-alan työpaikat ja hyödyntää piilotyöpaikkoja
- Saat valmiudet työskennellä vähintään junior-tason JavaScript-kehittäjän työtehtävissä
YRITYSHARJOITTELUPAIKAN HAKEMINEN
Koulutukseen kuuluu yritysharjoittelupaikan hakeminen. Suosittelemme, että alat hakea harjoittelupaikkaa jo ennen koulutuksen alkua. Jos sinulla ei ole valmista harjoittelupaikkaa ennen hakemista, ei hätää: voit hakea harjoittelupaikkaa myös koulutuksen intensiivijakson aikana. Viime kädessä harjoittelupaikkojen hakemisesta on vastuussa Buutti.
Missä valmennus pidetään?
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Oulussa. Tarkempi sijainti kerrotaan myöhemmin.
Buutti Oy
Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta yli 80 osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet tuhansia nuoria, opiskelijaa ja työtöntä kehittämään ohjelmointitaitojaan. Koulutamme jatkuvasti uusia ohjelmoijia heidän ensimmäisestä koodirivistään täyspäiväisiksi IT-konsulteiksi.
Lisätietoja
Susanna Juusola
etunimi.sukunimi@buutti.com +358 45 783 22786
Infotilaisuus
Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus verkossa 15.3. klo 13:00-14:00. Liity tilaisuuteen tästä linkistä: meet.google.com/epk-jxzt-ypw
Lisätietoa
Susanna Juusola
045 783 22786 susanna.juusola(at)buutti.com

Työllistyykö Buutin koulutusten kautta?
Lue, miten Arttu siirtyi täyspäiväiseksi kehittäjäksi.
Artun tarina
