Buutti Code Training: JavaScript

Hakuohjeet

Mistä on kyse?

Buutti Code Training on Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja Buutti Oy:n ohjelmointikoulutus, jossa opit sekä JavaScriptin että uusimmat ketterän ohjelmistokehitystyön käytännöt. Opit lisäksi tärkeitä kehittäjän taitoja, kuten toisen tekemän koodin bugien korjaamista ja oman koodisi lisäämistä isompiin projekteihin. Koulutukseen kuuluva harjoittelujakso kerryttää arvokasta kokemusta ja on oiva mahdollisuus työllistyä.

Työllisyystilanne ohjelmointialalla

IT-alalla työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä ja tulevaisuudessa hyvät. Pohjois-Pohjanmaan alueen yrityksissä on tarvetta erityisesti JavaScriptin osaajille.

Mikä on JavaScript?

Lyhyesti:

Kaikkialla internetissä käytetty ohjelmointikieli, joka herättää nettisivut eloon. Käytännössä kaikki, mikä nettisivuilla liikkuu, reagoi ja toimii perustuu JavaScriptiin.

Pidemmästi:

JavaScript on HTML:n ja CSS:n ohella nettisivustojen ja sovellusten ydinteknologia. JavaScriptin avulla internet-sisällöstä tehdään interaktiivista: napit reagoivat, videot pyörivät ja feedit täyttyvät sisällöstä. Esimerkiksi YouTube, Facebook, Reddit ja buuttiedu.com toimivat JavaScriptin avulla.

JavaScriptiä esiintyy itsenäisenä ns. vanilla-versionakin, mutta useimmiten sivustot toimivat jonkun lisätoiminnallisuuden eli kirjaston avulla. Näistä yleisimpien joukossa ovat React.js ja Express.js.

Mitä on ketterä kehitys?

Ketterä kehitys on moderni ja joustava ohjelmistokehityskäytäntö. Ketterässä kehityksessä painotetaan aktiivista keskustelua, joustavaa muutosten tekoa ja jatkuvaa testausta. Näin ohjelmiston tuotanto vastaa paremmin muuttuvan maailman tarpeita.

Miksi juuri Buutti Code Training?

Ohjelmistokehitys on tärkeä osa Buutin liiketoimintaa, ja sieltä saamallamme kokemuksella voimme tehdä koulutuksistamme aidosti työelämälähtöisiä. Saat siis hyödyllisiä taitoja, joita työntantajat arvostavat. Code Training on suunniteltu alusta alkaen vastaamaan ohjelmistokehitystyön arkea ja haasteita.

Buutin koulutuksissa harjoittelupaikkojen hankkimisesta vastaa Customer Success Manager Lassi Kaisto. Hän varmistaa, että jokainen osallistuja saa itselleen sopivan ja kehittävän harjoittelupaikan. Merkittävä osa Buutin työvoimakoulutusten harjoitteluista onkin johtanut kokoaikaiseen ja vakituiseen työsuhteeseen.

Keitä kouluttajat ovat?

Buutin kouluttajat ovat aina myös itse ohjelmistokehittäjiä. He eivät siis vain luule tietävänsä, mitä devaajan työssä tapahtuu, vaan voivat kertoa omista kokemuksistaan.

Sopiiko Buutti Code Training sinulle?

Koulutus sopii sinulle, jos haluat työllistyä ohjelmistokehittäjäksi. Jos olet jo tietotekniikan osaaja, voit päivittää osaamistasi. Jos olet alanvaihtaja, saat  hyvät valmiudet IT-alalle siirtymiseen. Koulutukseen valinnoissa painotetaan kokemusta ohjelmistokehityksestä joko oman harrastuneisuuden, koulutuksen tai työelämän kautta.

Kokemuksen piiriin lasketaan kaikenlainen ohjelmointiin liittyvä puuhastelu, joten muista mainita niistä hakemuksessasi. Tässä esimerkkejä:

 • Työkokemus ICT-alalta ja ohjelmoinnista, kuten kokopäivätyöt, harjoittelut, työssäoppimiset, oppisopimuskoulutukset ja yrittäjyys.
 • Koulutustaustan piiriin lasketaan opinnot ammattikoulussa (datanomi), ammattikorkeakoulussa (esim. IT-tradenomi) ja yliopistossa (esim. tietotekniikan diplomi-insinööri). Kerro myös avoimen yliopiston opinnoista, työvoimakoulutuksista tai muista kursseista.
 • Harrastuneisuudella tarkoitetaan todennettavaa kiinnostusta ohjelmointia kohtaan. Tätä voivat olla projektit GitHubissa, itse tehdyt pelit ja sovellukset tai osallistuminen kerhoihin, kilpailuihin ja workshoppeihin.

Hakukelpoisuus:

 1. Koulutukseen päästäksesi sinun tulee olla TE-toimiston asiakas. Koulutus on tarkoitettu pääasiassa Pohjois-Pohjanmaan alueen asukkaille.
 2. Sinulla tulee olla aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista opintojen, töiden tai harrastuneisuuden kautta.

Esimerkki­työnimikkeitä koulutuksen jälkeen

JavaScript-kehittäjä, web-kehittäjä, Full Stack -kehittäjä, Front End -kehittäjä, Back End -kehittäjä, selainpelikehittäjä

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää 40 päivää intensiivikoulutusta, 76 päivää työssäoppimista ja 4 urakehityspäivää.

Intensiivikoulutuksen ensimmäiset neljä viikkoa toteutetaan perinteisillä opetusmenetelmillä, eli luentojen ja itsenäisten harjoitustehtävien avulla. Henkilökohtaista apua on saatavilla aina kun sitä tarvitset. Intensiivikoulutuksen toiset neljä viikkoa perustuvat Buutin kehittämään uudenlaiseen opetukseen, jossa toteutetaan harjoitusprojekti ketterien menetelmien avulla.

Tarkempi tietosisältö:

JavaScript React ja Express Työtavat
 • Perusteet: muuttujat konditionaalit, loopit, listat
 • Funktiot ja toiminta selaimissa
 • Async/Await ja APIt
 • Moderni JavaScript: interaktiiviset ja reaaliaikaiset nettisivut
 • Funktionaaliset komponentit
 • Hookit
 • Lifecycle
 • View-Model malli ja vaihtoehdot
 • REST, HTTP, tietoturvallisuus
 • GitLab
 • Ketterä ohjelmistokehitys
 • Ryhmätyöskentely
 • Toisten tekemän koodin korjaaminen

Mitä osaat koulutuksen jälkeen?

 • Hallitset web-kehityksen eri osa-alueita, kuten web-sivut, web-applikaatiot, rajapinnat ja niiden toteuttamisen
 • Ymmärrät ja osaat arvioida laadullisesti sekä omaa että myös muiden tuottamaa koodia 
 • Ymmärrät ohjelmistokehityksen työelämän vaatimukset ja olet tutustunut työelämässä tarvittaviin työkaluihin sekä menetelmiin.
 • Osaat ketterät kehitysmenetelmät ja niihin liittyvän ryhmätyön
 • Osaat ohjelmistokehittäjän hyvän CV:n ja työhakemuksen elementit
 • Osaat löytää it-alan työpaikat ja hyödyntää piilotyöpaikkoja
 • Saat valmiudet työskennellä vähintään junior-tason JavaScript-kehittäjän työtehtävissä

Missä koulutus pidetään?

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Oulun Linnanmaalla, osoitteessa Teknologiantie 1.

Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteyden kautta.

Buutti Oy

Jo perustamishetkellämme keväällä 2017 tavoitteemme oli selkeä: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Olemme nopeasti kasvaneet neljän innokkaan perustajan porukasta kolmenkymmenen osaajan konsultointi- ja koulutusfirmaksi. Tänä aikana koulutuksemme ovat auttaneet yhteensä 1400:aa nuorta, opiskelijaa ja työtöntä kehittämään ohjelmointitaitojaan. Koulutamme jatkuvasti uusia ohjelmoijia heidän ensimmäisestä koodirivistään täyspäiväisiksi IT-konsulteiksi.

Infotilaisuus

Koulutuksesta järjestetään webinaari 29.10 klo 13:00-14:00. Liity mukaan tämän linkin kautta: 

https://meet.google.com/jfn-ccuw-tir

Pääseekö koulutuk­sistamme töihin? 

Lue Artun matkasta täysipäiväiseksi ohjelmistokehittäjäksi!

Artun tarina

Tiivistelmä

 • Ohjelmointikoulutus, jossa opit JavaScriptin ja ketterät kehitysmenetelmät
 • Haku koulutukseen on auki 7.10.-13.11.2020
 • Intensiivikoulutus pidetään 7.12.2020-12.2.2021 (40pv)
 • Työssäoppimisen ajankohta: 15.2.2021-3.6.2021
 • Mukaan valitaan 15 sopivinta hakijaa

Hae mukaan koulutukseen 13.11. mennessä

Hakemisessa on kaksi vaihetta:

1) Hakemus TE-toimiston järjestelmässä

Hakeaksesi koulutukseen sinun on täytettävä hakemus TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Koulutuksen koodi on 694928

2) Hakemus Buutti Educationille

Lähetä osoitteeseen hakemukset@buutti.com viesti, jossa on mukana:

 1. Nimesi
 2. Yhteystietosi
 3. Hakemuksesi koulutukseen
 4. CV:si

Lähettämällä hakemuksesi hyväksyt tietojesi käsittelyn. Tutustu koulutushakijoiden rekisteriselosteeseen.

Lisätietoa

Sonja Mehtälä: sonja.mehtala(at)buutti.com