Starttipaketti ohjelmistokehitykseen
Mistä on kyse?
Kiinnostaako ura ohjelmointialalla, mutta sinulle ei ole kertynyt käytännön kokemusta ohjelmoinnista tai haluat päivittää osaamistasi modernien teknologioiden parissa? Starttipaketti ohjelmistokehitykseen on Keski-Suomen TE-palveluiden ja Buutti Oy:n ohjelmointikoulutus, jossa opit kaiken, mitä tarvitset edistääksesi uraasi kohti ohjelmistokehittäjän työtehtäviä. Koulutus järjestetään Jyväskylässä 9.9.–16.12.2024.
Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä oppimaan ohjelmistokehityksen ja modernin web-kehityksen perusteet ilman aikaisempaa käytännön kokemusta ohjelmistokehittämisestä. Koulutuksessa opit ohjelmistokehittäjän tärkeimmät nykyajan perustaidot ja saat konkreettista kokemusta ohjelmistokehittäjän projektiarjesta. Koulutuksen jälkeen sinulla on loistavat eväät hakea mukaan alan jatkokoulutuksiin tai työskennellä trainee-tason tehtävissä alan organisaatioissa.
Koulutuksen sisältö ja toteutus
Starttipaketti ohjelmistokehitykseen -koulutus on yhdistelmä tarkkaan valittuja teoriaopintoja, käytännön harjoituksia ja henkilökohtaista ohjausta. Koulutus sisältää lähi-, kontakti- ja etäopetusta. Lähiopetuspäivät pidetään Jyväskylässä Crazy Townin tiloissa. Koulutus etenee intensiivisesti ja kestää kokonaisuudessaan 70 päivää.
Teoriaopinnoissa käydään läpi ohjelmoinnin ja web-kehityksen perusteet. Jaksolla keskitytään henkilökohtaiseen oppimiseen luentojen ja harjoitustehtävien avulla. Luennoilla opitaan asioiden laajempi yhteys ja luodaan pohja opitun soveltamiselle käytännön harjoitustehtävissä ja ohjelmointiprojekteissa. Koulutettavat teknologiat pitävät sisällään seuraavia ohjelmointikieliä ja frameworkeja: JavaScript, HTML, CSS ja React.
Lisäksi koulutuksessa tutustutaan alan työnantajien arvostamiin taitoihin, kuten versionhallintaan, TypeScriptiin, ketteriin menetelmiin, Scrumiin sekä tekoälyn hyödyntämiseen ohjelmistokehityksen työkaluna. Teoriaopintojen jälkeen on aika kerryttää ohjelmointikokemusta työelämää simuloivan projektityöskentelyn kautta.
Koulutukseen kuuluu myös neljä urakehityspäivää, joiden aikana jokaiselle opiskelijalle luodaan työllistymisen tueksi jatkosuunnitelma sekä ohjataan ja annetaan vinkkejä muun muassa CV:n ja LinkedIn-profiilin päivittämiseen. Jatkosuunnitelman lopullinen sisältö voi koostua esimerkiksi jatko-opinnoista tai työnhausta, riippuen koulutettavan ohjelmointiosaamisen lähtötasosta ja uratoiveista. Jatkosuunnitelman toteuttamista tukee koulutuksen aikana luotava referenssiprojekti.
Mitä koulutuksesta jää käteen?
Koulutuksen jälkeen ymmärrät ohjelmoinnin logiikan ja osaat tulkita valmista ohjelmakoodia. Hallitset standardisoidun koodin kirjoittamisen, versionhallinnan perusteet sekä Scrum-projektityöskentelymetodit. Lisäksi ymmärrät Front End -kehityksen perusperiaatteet, web-sovellusten ja web-sivujen käytettävyyden ja rajapintojen hyödyntämisen periaatteita sekä ohjelmistokehittäjän tekoälytyökalujen käyttökohteet, hyödyt ja riskit.
Kenelle koulutus sopii?
Jos digitaalisten palveluiden kehittäminen, nettisivujen rakentaminen tai käyttöliittymien suunnittelu ja toteuttaminen kuulostavat mielenkiintoisilta tulevaisuuden työtehtäviltä, tämä koulutus on oikea paikka vauhdittaa ohjelmointiuraasi. Mikäli olet jo IT-alalla toiminut henkilö, mutta haluat päivittää osaamistasi, koulutuksen avulla saat ajankohtaiset tietotaidot modernien teknologioiden, menetelmien ja tekoälytyökalujen parissa.
Meille on tärkeää, että olet motivoitunut oppimaan uutta ja aidosti kiinnostunut työskentelemään ja kehittämään osaamistasi IT-alalla. Voit olla esimerkiksi alanvaihtaja tai siirtymässä ensimmäistä kertaa IT-alan työelämään. Ohjelmointialalla on tärkeää, että sinulla on valmius ottaa uusia teknologioita haltuun sujuvasti, sekä omaat hyvät ongelmanratkaisutaidot ja hyvän loogisen päättelykyvyn.
Hakeaksesi koulutukseen sinun tulee olla TE-palveluiden tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Koulutus järjestetään lähi-, kontakti- ja etäopetuksena ja odotamme hakijoilta mahdollisuutta osallistua lähiopetuspäiviin paikan päällä Jyväskylässä. Tämän lisäksi hakijoilta vaaditaan sujuvaa suomen kielen taitoa, hyvä englannin kielen taito katsotaan eduksi.
Miksi Buutin koulutus?
Buutin koulutuksissa et joudu pähkäilemään ja opettelemaan asioita yksin, vaan runsaiden kontaktiopetuspäivien aikana saat henkilökohtaista opastusta ja tukea. Kouluttajamme ja tutorimme ohjaavat ja tukevat opiskelijoitamme koko koulutuksen ajan, ja edistymistä tuetaan muun muassa urakehityspäivien ja kouluttajan kanssa käytyjen viikoittaisten keskusteluiden avulla.
Kouluttajamme ovat itsekin ohjelmistokehittäjiä, joten he tietävät mitä devaajan työarki pitää sisällään ja millaisia työelämätaitoja alan työnantajat arvostavat. Näin ollen kouluttajamme voivat jakaa omia kokemuksiaan ja ohjata opiskelijoitamme työelämälähtöisissä harjoitustehtävissä. Buutin aiempien ohjelmointikoulutusten osallistujat ovat antaneet kouluttajillemme erittäin korkeat arvosanat:
- Miten arvioit koulutuksen onnistuneen kokonaisuutena: 4,7 / 5
- Kouluttajan/kouluttajien asiantuntemus ja ammattitaito ovat vastanneet koulutuksen vaatimuksia: 4,7 / 5
- Olen saanut kouluttajalta/kouluttajilta tarvitsemaani ohjausta ja palautetta: 4,8 / 5
Infotilaisuudet
Katso koulutuksen TE-live -lähetyksen tallenne täältä.
Buutin hakijainfo järjestetään torstaina 1.8. klo 14. Mukaan pääset täältä.
Kokemuksia
Asko työllistyi CodeMatch Academysta finanssialalle.
Lisätietoa
Kati Pitkänen
Koulutusvastaava
045 787 20 573
kati.pitkanen@buutti.com