Mobile Fab Lab

Mistä on kyse?

Mobile Fab Lab on Buutti Oy:n, Oulun yliopiston ja Fab Lab Oulun yhteistyössä järjestämä työpajakiertue. Nuoret pääsevät työpajoissa toteuttamaan tekniikan projektin, joka sisältää ohjelmointia ja digitaalista valmistusta. Voit tutustua päivän kulkuun blogitekstissämme: https://buuttiedu.com/mobile-fab-lab-tutustuttaa-koululaiset-ohjelmointiin/

Ensi kertaa kiertueella mukana olevat koulut tekevät projektinaan yllä olevassa videossa kuvatun valaisimen. Toista kertaa kiertueella oleville kouluille on tarjolla toinen, kokonaan uusi projekti.

Yhden työpajan kesto 3h ja jokaisessa koulussa toteutetaan kaksi työpajaa eli yhteensä 2x 3h. Yhdeltä koululta pääsee siis mukaan 40 oppilasta, yhteen työpajaan mahtuu 20 oppilasta.

Kenelle työpaja sopii?

Työpaja sopii lukion ensimmäisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijiolle.

Syksyllä 2019 kiertue tehdään kymmenessä Oulun kaupungin lukiossa/yläkoulussa ja kymmenessä Keski-Suomen (Kokkola, Vaasa, Seinäjoki, Jyväskylä, Kuopio ja Joensuu) lukiossa.

Ketkä pitävät työpajan?

Jere Tuominen ja Perttu Piirainen ovat päävastuussa työpajojen toteutuksesta. He järjestivät Mobile Fab Labin myös keväällä 2019, joten homma on heillä hallussa.

Mitä hyötyä tästä on?

Mobile Fab Lab tuo nuorille konkreettiseksi opiskelun hyötyjä näyttämällä, mitä ohjelmointi ja digitaalinen valmistus tarkoittavat käytännössä. Tämä on monille ensimmäinen kosketus tekniikkaan, ja työpaja onkin muuttanut useiden nuorien uratavoitteita. Mobile Fab Lab motivoi nuoria opiskelemaan erityisesti matematiikkaa, fysiikkaa ja englantia. Nuoria kannustetaan opiskelemaan myös juuri niitä oppiaineita, joista he ovat itse kiinnostuneita.

Meille on tärkeää kannustaa myös tyttöjä havaitsemaan tekniikan alan monet mahdollisuudet ja ohjata heitä pohtimaan tekniikan alaa mahdollisena tulevaisuuden alanaan.

Lisäksi kerromme Buutin Koodikärpät-kesätyöstä sekä ensi kesän työntekijävalintoihin positiivisesti vaikuttavista, jo nyt syksyllä käyntiin pyörähtävistä Koodikärppien Robotiikka- ja Ohjelmointikerhoista. Kerhot on tarkoitettu niin osaaville nuorille nykyisten taitojen kehittämiseen, kuin aloittelijoille, jotka haluavat kurkata ja ottaa ensimmäistä tuntumaa tekniikan alalle.

Mitä tämä vaatii opettajalta?

Työpaja ei maksa kouluille mitään. Työpajaa varten tarvitsemme sopivat tilat, eli kaksi luokkahuonetta. Katso tarkemmat ohjeet tästä.

Työpajan varaaminen

Pääset varaamaan työpajan alla olevasta linkistä. Jos varaamisesta tai työpajasta on kysyttävää, ota yhteyttä Perttu Piiraiseen: perttu.piirainen@buuttiedu.com.

Oulun seutu Keski-Suomi, itäinen (Jyväskylä, Kuopio ja Joensuu) Keski-Suomi, läntinen (Kokkola, Vaasa ja Seinäjoki)