Koodi­lähettiläät

Mistä on kyse?

Esityskiertue, joka tuo tekniikan alan tutuksi ja innostaa kuuntelijoita tulemaan alalle. Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta järjestää kiertueen, jonka Buutti Oy toteuttaa. Suuren suosion saaneet Koodilähettiläät lähtevät ovat käyneet jo neljällä kiertueella. Keväällä 2020 kiertue toteutettiin etänä.

Kenelle esitys sopii?

Esitys sopii lukioikäisille ja 9. -luokkalaisille.

Ketkä pitävät esityksen?

Toni Kyllönen on tietotekniikan opiskelija Oulun yliopistossa. Tonilla on kokemusta nuorten ohjaamisesta, sillä hän oli kesällä 2019 vastuukouluttaja 150 nuoren Koodikärpät -kesätyötapahtumassa.

Joonas Patana opiskelee sähkötekniikkaa Oulun yliopistossa. Hän on ollut Koodikärppien ohjaajana useiden kesien ajana, ja nuorten ohjaaminen on hänellekin siis tuttua.

Anniina Roininen opiskelee elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa Oulun yliopistossa. Hän on ollut aiemminkin mukana Koodilähettiläät-esityksissä.

Mitä hyötyä tästä on?

Koodilähettiläät tuo nuorille konkreettiseksi opiskelun hyötyjä näyttämällä, mitä uravaihtoehtoja on tarjolla tekniikan alalla. Tämä motivoi nuoria opiskelemaan erityisesti matematiikkaa, fysiikkaa ja englantia. Nuoria kannustetaan opiskelemaan myös juuri niitä oppiaineita, joista he ovat itse kiinnostuneita.

Meille on tärkeää kannustaa myös tyttöjä havaitsemaan tekniikan alan monet mahdollisuudet ja ohjata heitä pohtimaan tekniikan alaa mahdollisena tulevaisuuden alanaan.

Mitä tämä vaatii opettajalta?

Esitys ei maksa kouluille mitään. Esitystä varten tarvitsemme ainoastaan kuulijoille sopivan tilan, jossa on mahdollisuus kytkeä kannettava tietokoneemme esitys- ja mielellään myös äänentoistolaitteisiin. Mikäli tila ja kuulijakunta on suuri, on hyvä olla myös mikrofoni. Tulemme mielellämme valmistelemaan esitystä noin 20-30 minuuttia ennen esityksen alkamista. Muutoin riittää, että opettaja/t saapuu paikalle oppilaidensa kanssa esitystä seuraamaan.