Koodi­lähettiläät

Mistä on kyse?

Etäesitys, joka tuo tekniikan alan tutuksi ja innostaa kuuntelijoita tulemaan alalle. Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta järjestää esitykset, jotka Buutti Oy toteuttaa. Suuren suosion saaneet Koodilähettiläät ovat käyneet jo kuudella kiertueella, mukaan lukien kevään ja syksyn 2020 etäesitykset.

Kenelle esitys sopii?

Esitys sopii lukioikäisille ja 9. -luokkalaisille.

Ketkä pitävät esityksen?

Joonas Patana opiskelee sähkötekniikkaa Oulun yliopistossa. Hän on ollut Koodikärppien ohjaajana useiden kesien ajan.

Anniina Roininen opiskelee elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelmassa Oulun yliopistossa. Hän on ollut aiemminkin mukana Koodilähettiläät-esityksissä.

Enni Marjamaa opiskelee elektroniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa Oulun yliopistossa. Hän on ollut mukana Koodilähettiläs-esityksissä keväästä 2020 lähtien.

Mitä hyötyä tästä on?

Koodilähettiläät tuo nuorille konkreettiseksi opiskelun hyötyjä näyttämällä, mitä uravaihtoehtoja on tarjolla tekniikan alalla. Tämä motivoi nuoria opiskelemaan erityisesti matematiikkaa, fysiikkaa ja englantia. Nuoria kannustetaan opiskelemaan myös juuri niitä oppiaineita, joista he ovat itse kiinnostuneita.

Meille on tärkeää kannustaa myös tyttöjä havaitsemaan tekniikan alan monet mahdollisuudet ja ohjata heitä pohtimaan tekniikan alaa mahdollisena tulevaisuuden alanaan.

Mitä tämä vaatii opettajalta?

Esitys ei maksa kouluille mitään. Esitystä varten tarvitsemme ainoastaan kuulijoille sopivan tilan, jossa on mahdollisuus kytkeä kannettava tietokoneemme esitys- ja mielellään myös äänentoistolaitteisiin. Mikäli tila ja kuulijakunta on suuri, on hyvä olla myös mikrofoni. Tulemme mielellämme valmistelemaan esitystä noin 20-30 minuuttia ennen esityksen alkamista. Muutoin riittää, että opettaja/t saapuu paikalle oppilaidensa kanssa esitystä seuraamaan.

Etäkiertueen 2020 vaatimukset

Etäkiertueella vaatimukset ovat pienemmät:  opettajien on järjestettävä oppilaille aikaa esityksen kuunteluun ja mahdollisimman iso määrä oppilaita kuuntelijoiksi.

Varaa Etä-Koodilähettiläät

Pääset varaamaan esityksen alla olevasta linkistä. Jos varaamisesta tai esityksestä on kysyttävää, ota yhteyttä Joonas Patanaan: joonas.patana@buutti.com

Koodilähettiläät pidetään tammi-helmikuussa 2021 etälähetyksenä. Voit varata koulullesi esittelyn välille 11.1.-26.2. alla olevasta linkistä.