Koodi­lähettiläät

Mistä on kyse?

Etäesitys, joka tuo ICT-alan tutuksi ja innostaa kuuntelijoita tulemaan alalle. Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta järjestää esitykset, jotka Buutti Oy toteuttaa. Suuren suosion saaneet Koodilähettiläät ovat käyneet jo kuudella kiertueella, mukaan lukien kevään ja syksyn 2020 etäesitykset.

Nyt käynnistyy seitsemäs kiertue. Esitykset pidetään koulun toivomuksen mukaan lähi- tai etäopetuksena.

Kenelle esitys sopii?

Esitys sopii lukioikäisille.

Ketkä pitävät esityksen?

Joonas Patana opiskelee elektroniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa Oulun yliopistossa. Hän on ollut Koodilähettiläänä jo kolmen kiertueen ajan ja ohjannut nuoria kesäisin järjestettävässä Koodikärpät-kesätyötapahtumassa.

Veera Kiiskilä opiskelee tietojenkäsittelytiedettä kolmatta vuotta Oulun yliopistossa.

Lauri Taanila opiskelee tietojenkäsittelytiedettä kolmatta vuotta Oulun yliopistossa.

Mitä hyötyä tästä on?

Koodilähettiläät tuo nuorille konkreettiseksi opiskelun hyötyjä näyttämällä, mitä uravaihtoehtoja on tarjolla ICT-alalla. Tämä motivoi nuoria opiskelemaan erityisesti matematiikkaa, fysiikkaa ja englantia. Nuoria kannustetaan opiskelemaan myös juuri niitä oppiaineita, joista he ovat itse kiinnostuneita.

Meille on tärkeää kannustaa myös tyttöjä havaitsemaan ICT-alan monet mahdollisuudet ja ohjata heitä pohtimaan ICT-alaa mahdollisena tulevaisuuden alanaan.

Mitä tämä vaatii opettajalta?

Esitys ei maksa kouluille mitään. Opettajien on järjestettävä nuorille aikaa esityksen kuunteluun ja mahdollisimman iso määrä opiskelijoita kuuntelijoiksi.

Varaa Koodilähettiläät

Pääset varaamaan esityksen alla olevasta linkistä. Jos varaamisesta tai esityksestä on kysyttävää, ota yhteyttä Toni Kyllöseen, 045 7831 5306  toni.kyllonen@buutti.com

Voit varata koulullesi esittelyn syys-joulukuulle alla olevasta linkistä. Esitys pidetään koulun toivomuksen mukaan lähi- tai etäesityksenä.