Koodi­lähettiläät

Mistä on kyse?

Tekniikan alan tunnettuutta ja kiinnostavuutta edistävä esityskiertue. Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta järjestää kiertueen, jonka Buutti Oy toteuttaa. Koodilähettiläät lähtevät jo kolmannelle kiertueelle yläkouluihin ja lukioihin. Koulujen toivomuksesta toteutamme kiertueen nyt myös syksyllä.

Kenelle esitys sopii?

Esitys sopii mille tahansa yläkoulun luokalle (7.-10.lk) ja lukion ensimmäiselle ja kolmannelle vuosikurssille.

Alkusyksyn 2019 kiertue tehdään Oulun seudulla, ja ensisijalla ovat ne koulut, joissa kiertue ei ole käynyt vielä ollenkaan. Esityksen saavat 10 nopeimmin varauksen tehnyttä koulua.

Ketkä pitävät esityksen?

Kati Pitkänen on Buutin pedagoginen asiantuntija, koulutuksetaan kasvatustieteen maisteri, jolla on myös digitaalisen valmistamisen perusteiden Fab Academy -koulutus. Hän oli mukana Koodilähettiläät-esityksissä keväällä 2019.

Toni Kyllönen on tietotekniikan opiskelija Oulun yliopistossa. Tonilla on kokemusta nuorten ohjaamisesta, sillä hän oli kesällä 2019 vastuukouluttaja 150 nuoren Koodikärpät -kesätyötapahtumassa.

Mitä hyötyä tästä on?

Koodilähettiläät tuo nuorille konkreettiseksi opiskelun hyötyjä näyttämällä, mitä uravaihtoehtoja on tarjolla tekniikan alalla. Tämä motivoi nuoria opiskelemaan erityisesti matematiikkaa, fysiikkaa ja englantia. Nuoria kannustetaan opiskelemaan myös juuri niitä oppiaineita, joista he ovat itse kiinnostuneita.

Meille on tärkeää kannustaa myös tyttöjä havaitsemaan tekniikan alan monet mahdollisuudet ja ohjata heitä pohtimaan tekniikan alaa mahdollisena tulevaisuuden alanaan.

Lisäksi kerromme Buutin Koodikärpät-kesätyöstä sekä ensi kesän työntekijävalintoihin positiivisesti vaikuttavista, jo nyt syksyllä käyntiin pyörähtävistä Koodikärppien Robotiikka- ja Ohjelmointikerhoista. Kerhot on tarkoitettu niin osaaville nuorille nykyisten taitojen kehittämiseen, kuin aloittelijoille, jotka haluavat kurkata ja ottaa ensimmäistä tuntumaa tekniikan alalle.

Mitä tämä vaatii opettajalta?

Esitys ei maksa kouluille mitään. Esitystä varten tarvitsemme ainoastaan kuulijoille sopivan tilan, jossa on mahdollisuus kytkeä kannettava tietokoneemme esitys- ja mielellään myös äänentoistolaitteisiin. Mikäli tila ja kuulijakunta on suuri, on hyvä olla myös mikrofoni. Tulemme mielellämme valmistelemaan esitystä noin 20-30 minuuttia ennen esityksen alkamista. Muutoin riittää, että opettaja/t saapuu paikalle oppilaidensa kanssa esitystä seuraamaan.

Esityksen varaaminen

Pääset varaamaan esityksen alla olevasta linkistä. Jos varaamisesta tai esityksestä on kysyttävää, ota yhteyttä Kati Pitkäseen: kati.pitkanen@buuttiedu.com.

Koodilähettiläät kiertää taas keväällä 2020.

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet kiertueesta ensimmäisenä.

Tilaa uutiskirje