Opiskeli­jalle

Buutin kerhoihin ovat tervetulleita niin yliopisto- kuin ammattikorkeakouluopiskelijatkin kaikilta aloilta. Kerhoissa on helppo aloittaa tekniikan harrastus, mutta mielekkäitä projekteja on myös tekniikkaa opiskeleville, kokeneille tekijöille.

Nuoremmille (15-17-vuotiaat) tekniikasta innostuneille meillä on Koodikärpät -kerho ja -kesätyötapahtuma.

”Parasta Buutin kerhossa on se, kuinka kouluttajat ovat myös osa samaa porukkaa, ja asioita tehdään yhdessä”

Taneli Salmi, sähkötekniikan opiskelija

Ilmaiset ohjelmointi- ja robotiikkakerhot 

Buutin kerhotoiminta on korkeakouluopiskelijoille suunnattu teknisiä taitoja kehittävää toimintaa. Kerhoissamme ei ole lähtötasovaatimuksia, joten sekä vasta-alkajat että jo kokeneemmat konkarit ovat tervetulleita. Ainoa vaatimuksemme kerholaisille on innokkuus ja halu oppia!

Buutin kerhot jatkuvat syyskuussa 2019!

Saat tiedon syksyn kerhojen aikatauluista ja sisällöstä tilaamalla Buutti Educationin uutiskirjeen:

Tilaa uutiskirjeemme

”Aluksi vähän pelotti lähteä mukaan kun alkutiedot olivat aikalailla nollissa, mutta Buutin kerhoissa oli aivan mahtava ohjaus. Minut otettiin avosylin vastaan vaikka lähtötaso olikin matala”

Julia Roukala, opiskelija

Ohjelmointikerho

Ohjelmointikerhossa opetamme koodausta kaikille lähtötasoon katsomatta. Kokeneet ohjaajamme neuvovat sinua vaativissa ohjelmointiprojekteissa tai auttavat sinut alkuun.

Kerhossa voit esimerkiksi opetella nettisivujen tekemisen perusteet ja rakentaa itsellesi tai projektillesi sivut HTML, CSS ja jQuery teknologioilla. Voit myös opetella toteuttamaan moderneja websovelluksia Javascriptillä, tai kehittää oman Android-sovelluksesi Javalla. Pelikehittämisen saralla opit kerhossa C#:n, Unityn, Gimpin/Photoshopin ja Blenderin käytön sekä saat apua pelidesigniisi. Laiteläheisen ohjelmoinnin opetuksessa keskitymme C-kieleen.

Ohjelmointikerhoon voit tulla valmiin projekti-idean kanssa tai ilman, yksin tai tiimin kanssa – me autamme sinut alkuun! Asiantuntevat kouluttajamme tarjoavat sinulle hyvät materiaalit joiden avulla pääset tekemisestä jyvälle. Edistyessäsi kouluttajamme auttavat sinua omassa projektissasi ja voivat tarjota sinulle projektiehdotuksia.

Ohjelmoinnin alkeet -kurssi (521141P)

5:n opintopisteen Ohjelmoinnin alkeet -kurssia voi nyt suorittaa Buutin ohjelmointikerhoissa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Kysy tästä lisää ohjaajiltamme!

Lue lisää ohjelmoinnin alkeiden suorittamisesta Buutin kerhoista täältä: https://lovelace.oulu.fi/ohjelmoinnin-alkeet/buutin-ohjelmointikerho/

Robotiikkakerho

Robotiikkakerhossa on työstetty esimerkiksi kauko-ohjattava skeittilauta, polkupyörän paikannuslaite, Raspberry Pi -pohjainen pelikonsoli sekä puhelinohjattava Transformers-pienoismalli. Kerhoon osallistuaksesi sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla valmiina ideaa omasta projektista, vaan voit aloittaa työstämään jotain meidän kehittämistämme projekti-ideoista. Jotkin projektit voit toteuttaa itsenäisesti ja jotkin on mitoitettu pienelle porukalle. Voit tulla mukaan yksin tai yhdessä ystävien kanssa tai voit tiimiytyä muiden kerhokävijöiden kanssa.

Sinun ei tarvitse olla 100% varma siitä, mitä haluat kerhossa tehdä. Järjestämme uusille kävijöille jokaisen kerhokerran alussa intron viikkoaikataulun mukaiseen teemaan, joten voit tulla mukaan vain tutustumaan aiheeseen ja ohjaamme sinut sitten mielenkiintosi mukaan alkuun.

Tietoturvakerho

Tietoturva on alati kasvava ala, jonka merkitys lisääntyy IoT:n myötä. Kun yhä enemmän laitteita kytketään internetiin, muuttuvat kotisi turvallisuuden kannalta riskeiksi kaikki leivänpaahtimesta jääkaappiin.

Tietoturvakerhossa voit kuitenkin oppia, miten naapurin hakkerin saa estettyä pilaamasta jääkaapissasi olevaa maitoa, tai polttamasta leivänpaahtimella tulevaisuuden asuntoasi!

Kerhossa pääset tutustumaan erilaisiin heikkouksiin, hyödyntämään niitä ja oppimaan sitä kautta miten erilaisilta aukoilta voi suojautua. Voit esimerkiksi tunkeutua reitittimeen tai huonosti suojattuun tietokoneeseen, tai suunnitella ja rakentaa turvallisen verkkoratkaisun jonkin toisen projektin kylkeen.

Tule mukaan, niin selvitetään yhdessä minkälainen projekti juuri sinulle tai teille voisi olla sopiva!

Haluatko pysyä ajan tasalla kerhoistamme ja koulutuksistamme?

Tilaa uutiskirjeemme