Ohjelmointikerhosta lisävauhtia AMK-opintoihin

Tiesithän, että vaikka Buutin kerhotoiminta järjestetään Oulun yliopistolla, tarjoamme ohjelmointikoulutusta kaikille korkeakouluopiskelijoille sekä lukiolaisille? Ilari Kemppainen Oulun ammattikorkeakoulusta tietää ja on ollut aktiivisesti mukana ohjelmointikerhossa kuluneen syyslukukauden aikana.

“Olin kesällä mukana Koodikärpissä, jossa sain ensimmäisen kosketuksen ohjelmistoalalle”, Ilari kertoo “Kuulin Buutin kerhotoiminnasta syksyllä ja päätin lähteä mukaan”.

Vaikkei Ilarilla ollut mittavaa ohjelmointitaustaa ennen Koodikärppiin tai Buutin kerhoon osallistumista, on hänen oppimisensa kuluneen vuoden aikana ollut huimaa. Siinä missä Ilari vasta viime tammikuussa kirjoitti ensimmäisen rivin HTML-koodia, on hän nyt koodannut jo muun muassa oman pelin JavaScriptillä ja kauko-ohjattavan auton Arduinolla.

Kerhotoimintaan mukaan ammattikorkeakoulusta

Menneenä syksynä Ilari myös aloitti tietotekniikan opinnot AMK:ssa. Opinnot ovat vastanneet hänen odotuksiaan. “Opetus on käytännönläheistä ja pääsee koodaamaan paljon”, Ilari kertoo “Olen myös alustavasti miettinyt jatkaisinko opintoja yliopistolla AMK:n jälkeen”.

Lisävauhtia opiskeluun Ilari on saanut ohjelmointikerhossa, jossa syntyi tämän syksyn aikana ensimmäinen JavaScriptillä koodattu peli. Projektin ensimmäinen toimiva prototyyppi oli yksinkertainen punainen piste, josta peli laajeni nopeasti.

“Ihan ongelmatonta pelin koodaaminen ei ollut – aina kun lisäsin jotain jokin lakkasi toimimasta ja aina kun korjasin jotain täytyi toivoa, ettei riko mitään enempää”, Ilari kertoo projektin etenemisestä. Lopputulos on kuitenkin vaikuttava ensimmäiseksi itse koodatuksi peliksi. Alla olevalla videolla ohjelmointikerhon kouluttaja Peetu koittaa edetä Ilarin melko haastavassakin pelissä.

Ilari aikoo jatkaa Buutin kerhossa myös ensi keväänä. Syksyn aikana toteutettuun peliin hän aikoo vielä tehdä muutamia parannuksia, mutta keväälle hänellä on jo uudet projektisuunnitelmat. Gravity Ball niminen peli on pelattavissa täällä.

Koodaaminen tulevaisuuden ammattina

Ohjelmointi on vienyt Ilarin melko vauhdikkaasti mennessään ja alavalinta on tuntunut alusta asti oikealta. Tulevaisuudessa hän haluaa tehdä työtä, jossa näkee konkreettisesti työnsä tuloksen, eikä yrittäjyyskään ole poissuljettu vaihtoehto

“Koodaamisessa parasta on, kun voi toteuttaa itseään siten, että vain taivas on rajana. Mitä enemmän oppii sitä enemmän voi myös toteuttaa ratkaisuja”, Ilari summaa. Hän onkin itse hyvä esimerkki siitä, miten nopeassa ajassa IT-alalla voi oppia hurjan paljon uusia taitoja jo pelkkien harrastusprojektien kautta.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *