Mistä saan huippuduunin? Jessen tarina

Työnhaku ja uran miettiminen on korkeakouluopiskelijoille enemmän kuin tuttu aihe. Mistä saisi parhaan mahdollisen lähdön uralle? Olet varmasti jo kuullut ilmaisista ohjelmointi- ja robotiikkakerhoistamme, mutta tiesitkö Buutin kerhojen aukaisevan ovet myös työelämään? Tämän sai kokea Oulun yliopistossa opiskeleva Jesse, joka aloitti ohjelmointikerhoomme osallistumisen syksyllä 2017. Nykyään Jesse on Buutin kautta alan kokopäivätöissä.

Buutin ohjelmointikerho

Letkeä ja huumorintajuinen Jesse on ollut aina kiinnostunut koodaamisesta ja tietojenkäsittelytieteitä hän on myös opiskellut Helsingin yliopistossa kolmen vuoden verran. Uudeksi kouluvalinnaksi tuli kuitenkin kauppatieteet Oulun yliopistossa. Tänne pohjoiseen muutettuaan Jesse kuuli Buutin kerhoista, ja päätti tulla mukaan. Kerhossa hän kertoo saaneensa hyvää motivointia projekteihin ja asiantuntevaa opastusta aina ongelmia kohdatessaan. Projektina kerhossa oli karttapohjaisen opiskelijatapahtumasovellus, jota kehittäessä Jesse jo näki myöhemminkin tärkeäksi huomanneensa asian: “Ohjelmointi on tiimityötä.” Kerhotoimintaan osallistuminen tsemppasi osaamisen sellaiselle tasolle, että Jesse oli valmis etenemään asiakasprojekteihin.

“Ohjelmointi
on tiimityötä.”

Alan töihin

Syksyn kuluessa Buutin kerho-ohjaaja Peetu Nuottajärvi huomasi Jessen taidot ohjelmointikerhossa. Kun Buutilla kuultiin loppusyksystä 2017 kiinnostavan asiakasprojektin ilmaantumisesta, Peetu nykäisi Jesseä hihasta. Jesse suostui mukaan ilomielin. Asiakastyössä hän on päässyt toteuttamaan oikeaa ohjelmointiprojektia. Ohjausta työnteossa hän on saanut Buutin kokeneemmilta tekijöiltä Peetulta ja Miikka Salmelta. Jesse luonnehtiikin Buutin kautta työllistymistä “pehmeäksi laskuksi” asiakasprojektiin, sillä apua on aina ollut saatavilla. “Parasta projektissa on ollut alusta asti itse tekeminen: “Sai päättää, millä tehdään ja miten. Käytössä oleva tekniikka oli myös sitä uusinta uutta,” Jesse kertoo kokemuksistaan.

Koodaustaito karttui, ja kesällä 2018 Jessen ei tarvinnut töiden saannista stressata: aiemmissa asiakasprojekteissa saatu kokemus johti Buutin työtarjoukseen ja ohjelmoinnin kokopäivätöihin. Jessen viikot ovat nyt kuluneet konsulttina Buutin asiakasprojektissa. Tässäkin projektissa hänellä on tukenaan Buutin kokeneemmat tekijät.

“Sai päättää,
millä tehdään
ja miten.”

Entä tulevaisuudessa?

Ensimmäisenä tavoitteena Jessellä on kouluun loppuun saattaminen. Sen jälkeen hän letkautti tavoitteeksi “maailman valloituksen”. Suurvaltapolitiikan hanskaamisesta emme kerhoihin tulijoille voi kummempia vinkkejä antaa, mutta uskomme Jessen pärjäävän hyvin. Tietojenkäsittelytieteiden, työkokemuksensa ja kauppatieteiden opintojen yhdistelmällä Jessellä on hallussaan laaja taitovalikoima. Työmarkkinoilla tällainen moniosaaminen on todellinen valttikortti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *