Kristan harjoittelu Buutilla: 3D-mallinnusta ja kerhojen ohjaamista

Ensimmäisestä koodirivistä ohjelmistoalan opiskeluun 

Ensiaskeleeni ohjelmointiin juurtuu jo yläasteelle, 8. luokalle asti. Otin siellä valinnaisaineeksi ATK:n, kun ei mikään muu siihen aikaan kiinnostanut kuvaamataidon lisäksi. Ihan hyvä, että valitsin näin, sillä tästä se kiinnostus tekniikan alaan kohtaan sitten alkoi. 

Peruskoulun päätyttyä menin opiskelemaan OSAOlle Kaukovainiolle. Siellä aloitin datanomin opinnot, jossa nyt tällä hetkellä olenkin toisella vuodella. Opinnoistani olen kyllä pitänyt, erityisesti nyt kun pääsi ohjelmistotuotannon puolelle ja sai semmoisia kursseja, jotka itseä erityisesti kiinnostaa opiskella syvemmin. 

Harrastuksien puolelta olen lähinnä harrastanut pelaamista ja jonkin verran ohjelmointiakin. Olen aina harrastanut kuitenkin piirtämistä niin koneella piirtopöytää käyttäen kuin käsinkin. 3D-mallinnus on nyt taas tullut uutena juttuna, jota voisi ihan hyvin alkaa harrastamaankin.  

Buutilla harjoittelussa 

Pääsin Buutille harjoitteluun koodikärppien kesätöiden kautta. Olin koodikärpillä pari viikkoa kesätöissä ja silloin oli jo tiedossa, että harjoittelupaikkaa olisi hyvä ruveta etsimään. Hoksasin sitten kysyä harjoittelupaikasta sieltä, ja pääsin tänne harjoittelemaan. 

Tehtäviä Buutilla on ollut monipuolisesti: muun muassa läppäreiden asentamista kuntoon kerhoja varten, opastelappujen suunnittelua ja laittamista, kerhoissa apuohjaajana toimimista, 3D-mallinnusta/ideointia peliprojektia varten, raporttia välipalautteesta ja tilastointia kerhonkävijöistä.

Olen oppinut myös paljon tehtävieni pohjalta. Tärkeimmät oppimani asiat sijoittuvat varmaan kerhoissa apuohjaajan toimintaan, kun asiakasta palvellaan ja huomioidaan. En ole ennen ollut missään näinkin sosiaalisessa työssä, joten sitä väkisinkin oppii olemaan sosiaalisempi, joka on kyllä mahtava homma. Olen nimittäin persoonaltani aika introvertti ja hieman hiljainenkin, mutta panostin kovasti kerholaisten palveluun aina kun sitä tarvitaan. Paljon olen tietenkin oppinut muutakin. Opin esimerkiksi Android-ohjelmoinnin alkeet, kun sitä halusin testata yhden kerhoillan aikana. 

Olen kyllä kaiken puolin pitänyt tehtävistäni Buutilla. Mukavaa ja monipuolista hommaa on ollut täällä tarjolla. Tehtävät ovat myös olleet oikein kiinnostavia. Erityisesti kiinnosti juuri tuo kerhoilla mukana olo apuohjaajana, joka oli kyllä mukava päästä kokemaan. Toinen kiinnostava tehtävä, jota tein sivutyönä, oli luoda 3D-mallinnettuja robotteja ja aseita peliprojektia varten. 

Mitä Buutin jälkeen? 

Harjoittelun jälkeen aion saada opintoni suoritettua loppuun. Sen jälkeisestä ajasta suunnitelmat ovat vielä vähän auki, todennäköisesti menen jonnekin töihin tai sitten jatkan ammattikorkeakouluun opiskelemaan. 

Uran puolesta haaveilen sellaisesta työstä, mihin voi yhdistää piirustusharrastusta ja tekniikkaa, mahdollisesti jossain peliyrityksessä/-projektissa. Ehkä jotain 3D-mallinnushommia, hahmojen suunnittelua tai vastaavaa. Tietysti myös ohjelmointi kiinnostaa ihan työnä. Buutilla viettämäni harjoittelu on kyllä aika lailla vahvistanut ajatuksiani urasta tekniikan alalla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.