Koodilähettiläät innostavat nuoria ohjelmoimaan

Koodilähettiläät Miikka Salmi ja Mauri Miettinen

Buutin Koodilähettiläs-kiertue on vieraillut alkuvuodesta Oulun yläasteilla ja lukioissa. Koodilähettiläämme ovat kertoneet nuorille eri tekniikan alojen jatko-opinnoista, uranäkymistä ja Buutin omasta toiminnasta. Yleisöissä on ollut nuoria, joille jatko-opintojen ja tulevaisuuden ammatinvalinta on ajankohtainen. Kiertueella tavatut nuoret ovat vakuuttaneet meidät siitä, että lahjakkaimmat IT-osaajat löytyvät tulevaisuudessakin Oulun alueelta.

Mikä ihmeen Koodilähettiläät?

Buutin missio on innostaa lisää nuoria tekniikan aloille ja selättää etenkin IT-alan osaajavajetta. Oulun yliopiston kanssa toteutettu Koodilähettiläs-kiertue on osa tämän mission toteuttamista. Haluamme vaikuttaa siihen, että tulevaisuudessa tekniikan alojen jatko-opintoihin hakeutuu entistä enemmän nuoria, sekä purkaa alaan liittyviä myyttejä, jotka vaikuttavat nuorten alavalintoihin. Yksi tavoitteemme on myös innostaa lisää naisia perinteisesti miesvaltaisille tekniikan aloille. Kiertueen nimestäkin voi aavistaa, että Koodilähettiläät keskittyvät erityisesti tietotekniikkaan.

Koodilähettiläiden kolme ydinsanomaa

    1. Koodaamisessa matematiikka on olennaista, mutta ala on muutakin kuin algoritmeja.

Matemaattisen osaamisen lisäksi ohjelmoijat tarvitsevat esimerkiksi luovuutta, yhteistyötaitoja ja etenkin ongelmanratkaisutaitoja ja -haluja. Jos pidät pulmien pohtimisesta, voi ohjelmointi olla sinun juttusi.

     2. Koodaamalla pääset konkreettisesti tekemään uusia ratkaisuja ja palveluita

Lähes kaikkiin uusiin palveluihin ja tuotteisiin liittyy jokin digitaalinen elementti. Tietotekniikan osaajia tarvitaan toteuttamaan uusia elämänlaatua parantavia teknisiä ratkaisuja. Sinä voit olla mukana toteuttamassa tulevaisuuden Netflixiä!

     3. Koodareille työllistyminen ei ole ongelma

Tietotekniikan opinnoista et valmistu työttömäksi – alalla on töitä enemmän kuin tekijöitä. Eikä palkkatasokaan jätä kylmäksi, sillä hyvän koodarin tilipussi voi tänä päivänä pulskasti.

 

Me Buutilla teemme pitkäjänteisesti töitä IT-alan osaajamäärän kasvattamiseksi. Opetamme koodausta ja robotiikkaa 15-17 -vuotiaille Koodikärpät kesätyötapahtumassamme, lukiolaisille ja korkeakouluopiskelijoille kerhoissamme ja työnhakijoille CodeMatch-koulutuksissamme. Ota yhteyttä meihin, jos haluat oppia uusia taitoja tai etsit nuoria IT-talentteja yritykseesi!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *