Koodarin match

Edellisessä postauksessa kerroimme tarinan Juusosta, jonka palkkasimme monipuoliseen ja kiinnostavaan asiakasprojektiimme suoraan yliopiston kerhosta. Mikäli et ole vielä lukenut tekstiä, voit tehdä sen täältä.

Nyt haluamme esitellä toisen nuoren osaajan, joka myös siirtyi palvelukseemme opiskelujen ollessa loppusuoralla. Miro opiskeli Oulun yliopistossa fysiikkaa ja valmistumisen lähestyessä oli aika suunnata katse työnhakuun. Fysiikalta valmistuvien työrintama on verrattain kapea ja suurin osa päätyy opettajan tai tutkijan tehtäviin. Miro ei kuitenkaan ollut huolissaan työllistymisestään, sillä hän oli harrastanut koodausta vuosia. Haaveena oli työllistyä tehtävään, jossa pääsisi hyödyntämään myös pedagogisia opintojaan.

Lukiessaan keväällä 2018 killan postituslistalle lähetettyä mailia tulevasta CodeMatch-tapahtumasta, ei Miro tiennyt haaveen toteutumisen olleen jo hyvin lähellä. Codematch-tapahtuma vaikutti kiinnostavalta ja Miro päätti käydä avoimin mielin katsomassa, millainen meininki tapahtumassa on. Tapahtuman alettua Miro sai nopeasti vahvistuksen sille, että C-kieli ei ollut hänellä kovinkaan vahvasti hallussa. Tätä hän oli toki osannut jo ennakkoon odottaa, sillä harrastuneisuus oli suuntautunut Java-ohjelmointiin. Haastatteluissa Miro kuitenkin teki vaikutuksen Buutin väkeen ja tapahtuman jälkeen Buutin suunnasta oltiin muutamia kertoja yhteydessä Miroon, kunnes sovittiin aika työhaastatteluun.

Haastattelutilanne oli erilainen kuin aiemmat haastattelut, joihin Miro oli osallistunut. Tunnelma oli rento ja haastattelussa puhuttiin asioista avoimesti. Yritys kertoi omista sisäisistä asioistaan, jolloin jo haastattelutilanteessa tuli tunne, että jokainen työntekijä on tärkeä osa joukkoa ja omalta osaltaan rakentamassa jotain merkityksellistä. Tämä teki suuren vaikutuksen Miroon, joka teki kesäkuussa 2018 päätöksen siirtyä täysipäiväiseksi Buutin palvelukseen.

Tätä tekstiä varten tehdyssä haastattelussa Miro kertoi, että on saanut toteuttaa työssään juuri niitä asioita, joita työhaastattelussa luvattiin. Positiivisena yllätyksenä tuli se, että uutena työntekijänä Miro sai nopeasti vastuuta ja tilaa tehdä asiat omalla tavallaan. Työskentelyä ei kytätä niskan takaa, vaan vastuu ja luottamus luovat rennon ilmapiirin. Tämä sopii hyvin Mirolle, joka on parhaimmillaan olosuhteissa, joissa työskentely tuo mukanaan riittävästi haastetta, vapautta ja vastuuta. Työ on rytmittynyt mukavasti. Kuten kasvuyrityksissä usein on, hetkittäin tehtävää kertyy paljon, jolloin pääsee toimimaan myös pienen paineen alla, mutta vauhdikkaampien jaksojen jälkeen tulee myös rauhallisempia aikoja, eikä työ muutu liian kuormittavaksi. Toive pedagogisten opintojen hyödyntämisestäkin toteutui, kun Miro pääsi opettamaan BuutCamp-koulutuksiin.

CodeMatchia Miro suosittelee jokaiselle, jolla on vähänkään harrastuspohjaa koodaamisesta ja iso kiinnostus alalle. Kannattaa lähteä kokeilemaan, sillä etukäteen ei koskaan voi tietää, mitä hyvää omasta aktiivisuudesta voikaan seurata.

Voit käydä kurkkaamassa Buutin koulutustarjontaa täältä: https://buuttiedu.com/tyonhakijalle/ohjelmointikoulutukset/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.