Edukseen erottuva CV

Kahdessa aiemmassa tekstissämme olemme kertoneet Juuson ja Miron tarinat siitä, miten heistä tuli Buutin työntekijöitä. Juuso työllistyi asiakasyrityksemme projektiin, kun hän osallistui Buutin järjestämään yliopiston kerhoon ja teki osaamisellaan sekä aktiivisuudellaan vaikutuksen kerhon vetäjään. Fysiikkaa opiskellut Miro puolestaan osallistui CodeMatch-tapahtumaamme, jossa hänen asenteensa ja pedagogiset opinnot johtivat siihen, että hän työllistyi meille toimien mm. BuutCampin kouluttajana. Juuson tarina löytyy täältä ja Miron tarina täältä.

Käsittelemme viikottain useita työhakemuksia. Tässä tekstissä kerromme, miten erotut positiivisesti hakijoiden joukosta ja parannat huomattavasti mahdollisuuttasi työllistyä joko meidän tai jonkun muun palvelukseen. Näytämme, millainen on näkemyksemme mukaan hyvä CV hakiessasi koodaajan tehtäviin. Hyvässä hakemuksessa ei ole kyse visuaalisesta taideteoksesta, vaan selkeästi jäsennellystä tekstitiedostosta, josta käy ilmi tarvittavat tiedot. Visuaalisiksi elementeiksi riittää helppo luettavuus ja oma kuva, jolla annat kasvot hakemuksellesi.

Ydinprofiili

Aloita CV luomalla itsestäsi selkeä ydinprofiili ammatillisesta näkökulmasta. Ydinprofiilista tulee käydä ilmi, minkä tason ohjelmoija olet ja mitä haet tällä hetkellä. Jos esimerkiksi haet mobiilijärjestelmien kehittäjäksi, kerro tämä ydinprofiilissasi. Pidä ydinprofiili yksinkertaisena ja suoraviivaisena. Kolme virkettä riittää kertomaan tarpeellisen.

Teknologiaosaaminen

Kerro teknologiaosaamisesi vastaamalla kolmeen kysymykseen:

Mitä ohjelmointikieltä olet käyttänyt?
Millainen on taitotasosi?
Milloin ja kuinka kauan olet käyttänyt kyseistä ohjelmointikieltä?

Taitotasosta kertoessasi käytä asteikkoa Perusteet – Kohtalainen – Hyvä – Erinomainen.

Työkokemus

Listaa työkokemuksesi, josta käy ilmi seuraavat asiat:

Kenelle olet työskennellyt?
Milloin olet ollut tämän työnantajan palveluksessa?
Oliko kyse Front End vai Back End -ohjelmoinnista?
Millaisia ohjelmistoja ohjelmoit?
Mitä ohjelmointikieliä käytit työssäsi?

Ohjelmointiprojektit

Tämä kohta on tärkeää erityisesti siinä tapauksessa, jos sinulla ei vielä ole ohjelmointityökokemusta. Esittele ohjelmointiprojektisi ja pidä esittely yksinkertaisena kertoen projektin nimi, pieni kuvaus ja linkki, jonka kautta pääsemme tutustumaan koodaamaasi ohjelmaan.

Koulutus

Listaa koulutuksesi, josta käy ilmi seuraavat asiat:

Mitä olet opiskellut ja mikä on ollut pää- sekä sivuaineesi?
Milloin olet opiskellut?
Missä oppilaitoksessa olet opiskellut?

Kielitaito

Arvioi erityisesti suomen ja englannin kielitaitosi. Voit myös kertoa muusta kielitaidostasi. Kielitaito arvioidaan asteikolla Perusteet – Kohtalainen – Hyvä – Erinomainen – Äidinkieli.

Pidä mieli kirkkaana ja pysy aktiivisena

Yllä kerroimme, millainen CV tulee huomatuksi ja selkeydellään auttaa meitä arvioimaan, kuinka hyvin sovellut tarjolla olevaan tehtävään. Haluamme vielä muistuttaa, että mikäli et tule valituksi hakemaasi tehtävään, pidä mielesi kirkkaana ja usko itseesi. Sinut on saatettu korvamerkitä ja odotamme, että osaamistasi vastaava projekti alkaa, jolloin olemme uudelleen yhteydessä. On hyvä keskittyä siihen, mitä haluat ja aktiivisesti harrastaa ohjelmointia. Tällä pidät ammattitaitoasi yllä ja voit erilaisten ohjelmointiprojektien kautta näyttää osaamisesi.

Teimme esimerkki CV:n, mistä voit ottaa vaikutteita ja saada ideoita oman CV:n luomiseksi. Löydät sen TÄSTÄ.

Toivotamme tsemppiä työnhakuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *